Vänsterpartiet Malmö

Publikrekord med Nooshi på 1 maj!

Dela
Malmövänstern tågade i rekordstor demonstration genom Malmö på 1 maj! Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar gick med lokala företrädare i fronten och möttes av massiv publik i Slottsparken.
Nooshi Dadgostar håller tal i Slottsparken
Nooshi Dadgostar håller tal i Slottsparken

Temat för årets 1 maj är "Alla ska ha råd" och Nooshi Dadgostar höll ett bejublat tal framför en rekordpublik. Uppskattningsvis fanns runt 10 000 människor på plats. 

- Vilken värme och styrka, Malmö fortsätter imponera och visa varför regeringens passiva svar på krisen bara kan mötas med krav på att alla ska ha råd - med mat, med el och trygghet för våra ungar, säger Nooshi Dadgostar i en kommentar. 

Malmövänsterns oppositionsråd Emma-Lina Johansson höll tal på Möllevångstorget innan demonstrationståget avgick: 

- Vi som står här idag vill så mycket mer. Vi vill att alla ska ha råd att leva de vackraste av liv. Vi vet att det är tillsammans vi drömmer de vackraste av drömmar och skapar de vackraste av världar, avslutade hon sitt tal. 

Folkfesten fortsätter i Slottsparken under eftermiddagen. Bilder

Nooshi Dadgostar håller tal i Slottsparken
Nooshi Dadgostar håller tal i Slottsparken
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Nooshi Dadgostar och Emma-Lina Johansson
Nooshi Dadgostar och Emma-Lina Johansson
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar: Inför en strategisk kompetensförsörjningsplan31.3.2023 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Personalbristen i välfärdsyrkena är en nationell kris. I Malmö stad saknas exempelvis grundskollärare, undersköterskor, stödpedagoger, fritidspedagoger, arbetsterapeuter, personliga assistenter, fysioterapeuter, specialpedagoger, sjuksköterskor och socialsekreterare, vilket framgår av Sammanställning av Malmö stads nämnders kompetensgap, riskanalyser och planer 2021. Det behövs en strategisk kompetensförsörjningsplan för Malmö stad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum