Svenska Basketbollförbundet

Publikrusch till VM-kval i basket

Dela

Precis före pandemin slog till såg 11390 personer Sverige besegra Turkiet i Globen. Ett och halvt år senare har redan 6000 biljetter sålts till VM-kvalmatchen Sverige-Finland i samma arena. – Otroligt skönt att se att intresset har överlevt pandemin och kanske växt ännu mer, nu känns det som om fullsatt är möjligt, säger Svenska Basketbollförbundets kommunikationsansvarige Johannes Wohlert.

När Sverige inleder VM-kvalet mot ärkerivalen Finland kommer en sak att vara säker. Man gör det inför storpublik. Ett dygn efter det allmänna biljettsläppet har lite drygt 6000 biljetter sålts. Och på hemmaplan har Sverige gett alla motståndare, oavsett nivå, en stenhård match framför fyllda läktare. – Det kommer att bli helt magiskt igen, säger den svenske guarden Ludde Håkanson när han får höra om biljettförsäljningen.

Finland bättre rankade

Finland är bättre rankade än Sverige och har mer erfarenhet. De nya förbundscoacherna Ludde Degernäs, Joakim Källman och Mikko Riipinen kommer dock att ge extra energi till det svenska laget. – De har både rötter och hjärta i svensk basket och de brinner för detta, vi hoppas ju på att de tillsammans med alla svenska fans kommer att ge laget vingar, säger generalsekreterare Fredrik Joulamo.

NBA-upplevelse med sjungande fans

Även om många svenska fans kommer att vara på plats blir det även en ordentlig bortaklack. Finland har många supportrar i Sverige och hejaklacken Susijengi är känd i basketvärlden för sitt festande på läktarna. Räkna därför med en ordentlig ljudkuliss när de båda lagen äntrar Avicii Arena. – Vår målbild har alltid varit att leverera en NBA-upplevelse kryddat med sjungande fans på läktarna och så är det även denna gång, säger Wohlert.

Förutom Finland spelar även Kroatien och Slovenien i Sveriges VM-kvalgrupp. Matcherna spelas i november 2021, februari 2022 och juni/juli 2022. De tre bästa lagen i gruppen går vidare till nästa steg i VM-kvalet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Storsatsning på basketledare inleds8.12.2021 06:55:42 CET | Pressmeddelande

Väntelistorna växer i hela Sverige hos basketklubbar som inte kan ta emot alla ungdomar som vill börja spela. Ett problem är ledarbrist och det vill nu Svenska Basketbollförbundet och Generation Pep tillsammans råda bot på i ett unikt samarbete. – Tillsammans ska vi utbilda 500 nya ledare i socioekonomiskt utsatta områden för att barn och ungdomar ska få spela basket och bli en del av Idrottssverige, säger Svenska Basketbollförbundets generalsekreterare Fredrik Joulamo.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum