Moment Group

Publiksuccé för "Häxorna i Eastwick" som förlänger på Cirkus i Stockholm!

Dela

När ”Häxorna i Eastwick” hade storslagen premiär på Cirkus i september så var det i en helt ny och uppdaterad version. Kritikerrosade "Häxorna i Eastwick" är musikalernas genom tidernas största producent Cameron Mackintosh senaste succé på svensk mark. Den hade också Peter Jöback i huvudrollen och det var ikoniska "Phantom of the Opera".

Häxorna i Eastwick
Häxorna i Eastwick

"Skådespelarna briljerar” - DN
"Påkostat med stor ensemble, fiffig scenografi och snyggt koreograferade dansnummer"Aftonbladet
”Jöbacks kulturman är satanisk som fan själv” - SVD
”…The show absolutely has West End class ..” Broadway world
”Det slår gnistor om Peter Jöback” DN
"Kayo Shekoni - fräckast och roligast" - Aftonbladet
"Sussie Eriksson - underbar i allt hon gör"- Aftonbladet
"Mycket imponerande" - Expressen
"Jag skulle aldrig ha tagit på mig uppdraget att sätta ihop showen om det inte var för Peter..."  "Jag hyser en oändlig beundran för hans talang" - Cameron Mackintosh

Peter has never been as direct before. Peter and the full ensemble are magnificent in "The Witches of Eastwick" and it is so beautifully choreographed with the entire ensemble dressed in tail costs. It is just like one of the numbers in a classical MGM musical with Fred Astaire. So beautiful ..” - Broadway World

”The Witches of Eastwick” är romanen av John Updike som på 80-talet filmatiserades och blev till en av decenniets största kultfilmer med samma titel. Berättelsen stöptes om till musikal och sattes för första gången upp på Londons West End år 2000.

Publiken och recensenterna hyllar den moderna versionen av "Häxorna i Eastwick" med Peter Jöback i huvudrollen som den oemotståndliga men sataniske "Darryl van Horne"  – mannen som dyker upp när tre väninnor, uttråkade av sina trista småstadsliv och berusade av lite för starka martinis, fördriver tiden med att drömma om den perfekta mannen. De tre kvinnorna som på olika sätt är missnöjda med män men samtidigt väldigt olyckliga utan dem är den nyskilda musikläraren ”Jane” (Linda Olsson), ensamstående mamman ”Alexandra” (Kayo) och övergivna bokälskaren ”Sukie” (Vanna Rosenberg)som alla excellerar i sina roller som manslukerskor. 

Vad kvinnorna inte vet är att de leker med elden. Är det verkligen en slump att ”Darryl" dyker upp som ett blixtnedslag i den lilla pittoreska staden och är han i själva verket så underbart charmig och förtjusande som det från början verkar? En efter en förförs kvinnorna av hans mystiska sätt, och plötsligt väcks oförklarliga krafter till liv hos kvinnorna och oanade vändningar tar vid…

Peter Jöback var med i världspremiären av ”The Witches of Eastwick” på West End i London år 2000, då som den unge pojken ”Michael”. Denna roll spelas till våren av Hjalmar Freij

Förutom ovan nämnda medverkar Sussie Eriksson i rollen som Eastwicks matrona ”Felicia Gabriel”, Jan Mybrand, Hanna Ulvan och Kitty Chan samt en stor ensemble och orkester under ledning av Julian Bigg.

I det kreativa teamet ser vi några av West Ends mest väletablerade namn såsom Rachel Kavanaugh (regi) och Colin Richmond (scenograf och kostymdesign). Översättningen av originaluppsättningen är en omarbetad version av Daniel Réhn och Edward af Sillén. Den sistnämnda är svensk regissör för musikalen.

"Häxorna i Eastwick" förlängs och spelas på Cirkus i Stockholm till den 29 februari 2020. Biljetterna till vårens föreställningar släpps den 28 oktober kl.10:00 via Showtic.

“I’m thrilled that the brilliant new production of THE WITCHES OF EASTWICK, starring a dazzling Peter Jöback and a phenomenally talented showstopping cast, is now going to extend through next spring. It truly is a Swedish triumph and a spectacular production, as good as the best of Broadway or London!” - Cameron Mackintosh

KREATIVT TEAM

Manus och sångtexter: John Dempsey
Musik: Dana P Rowe
Regi (eng): Rachel Kavanaugh
Regi (sve): Edward af Sillén
Dirigent: Julian Bigg
Koreografi: Andrew Wright
Kostym / Scenografi: Colin Richmond

"Häxorna i Eastwick" produceras av: 2Entertain, Krall Entertainment, Vicky Nöjesproduktion, Live Nation, Sinclair Entertainment och Cirkus i samarbete med Cameron Mackintosh.

Helene Wigren För mer information och kontakt med någon ur ensemble/kreativt team, hör av dig till oss på PR & Beyond:

Helene Wigren
Tel: 070-752 76 05
mail: helene.wigren@prbeyond.se

Anna Rosdahl
Tel: 070-937 26 56
mail: anna.rosdahl@prbeyond.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Häxorna i Eastwick
Häxorna i Eastwick
Ladda ned bild
Häxorna i Eastwick. Foto: Mats Bäcker
Häxorna i Eastwick. Foto: Mats Bäcker
Ladda ned bild
Häxorna i Eastwick. Foto: Mats Bäcker
Häxorna i Eastwick. Foto: Mats Bäcker
Ladda ned bild
Häxorna i Eastwick. Foto: Mats Bäcker
Häxorna i Eastwick. Foto: Mats Bäcker
Ladda ned bild
Häxorna i Eastwick. Foto: Mats Bäcker
Häxorna i Eastwick. Foto: Mats Bäcker
Ladda ned bild
Häxorna i Eastwick. Foto: Mats Bäcker
Häxorna i Eastwick. Foto: Mats Bäcker
Ladda ned bild
Häxorna i Eastwick. Foto: Mats Bäcker
Häxorna i Eastwick. Foto: Mats Bäcker
Ladda ned bild

Länkar

Om

Moment Group
Moment Group
Trädgårdsgatan 2
411 08 Göteborg

0771 - 17 00 00http://www.momentgroup.com/

Moment Group är en av de ledande aktörerna inom upplevelseindustrin i Skandinavien.Koncernen är listad på Nasdaq Stockholm, Main Market, och omsätter drygt en miljard kronor. I de olika verksamheterna inom Moment Group skapas upplevelser för fler än 2 miljoner gäster varje år och koncernen har närmare 600 medarbetare. Verksamheterna inom Moment Group bedrivs i tre affärsområden med kontor i Göteborg, Stockholm, Köpenhamn, Oslo, Hamburg, Falkenberg och Växjö

Inom Moment Group återfinns följande bolag och varumärken: 2Entertain, Ballbreaker, China Teatern, Cirkusbygningen, Golden Hits, Hamburger Börs, Hansen, Intiman, KPH Matbar, Kungsportshuset, Lisebergsteatern, Minnesota Communication, Oscarsteatern, Showtic.se, STAR Bowling, Tickster, Vallarnas friluftsteater, Wallmans, Wallmans Group

 

Följ Moment Group

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moment Group

STOR SUCCÉ FÖR DANNY SAUCEDO I GÖTEBORG – NU SLÄPPS ÄNNU FLER BILJETTER!15.11.2019 10:00:00 CETPressmeddelande

Den 31 oktober hade Danny Saucedo premiär för sin nya show – ”The Run(A)way Show” på The Theatre i Göteborg. Hyllningarna har kommit från alla håll och både publik- och kritikerkår är eniga. Det här är en show som verkligen tänjer på alla gränser för vad som är möjligt i sådana här sammanhang. Sedan succén blivit ett faktum, har det varit svårt att få biljetter. ”Till fansens stora glädje kan vi nu berätta att ytterligare biljetter till attraktiva datum släpps till försäljning. Totalt utökas kapaciteten med drygt 3000 biljetter”, säger producent Mikael Gordon-Solfors.

PUBLIKSUCCÉN Stulen Kärlek gästspelar på Lisebergsteatern våren 2020.4.11.2019 10:00:00 CETPressmeddelande

Under 2019 har det varit 40-årsjubileum för buskiskungarna Stefan Gerhardsson och Krister Classon. I pjäsen Stulen Kärlek återförenas de genom att Stefan tar plats på scen och Krister agerar manusförfattare. Nu kommer 2019 års stora försäljningssuccé Stulen Kärlek till Göteborg. Vinterns inträde på Lisebergsteaterns scen blir en fortsättning av sommarens stora framgång på Vallarnas friluftsteater, och på den turné som gått för fulla hus hela hösten. Nu avslutas Stulen Kärlek-lavinen med ett sju helger långt GÄSTSPEL på Lisebergsteatern under mars-april 2020.

Ola Salos succéshow i Stockholm förlängs med extrainsatta shower under våren 202031.10.2019 10:00:00 CETPressmeddelande

Ola Salo har under 2019 lagt publiken och kritikerna för sina fötter och är just nu en av Sveriges mest hyllade artister. Hans show It takes a fool to remain sane har gjort dundersuccé på Rondo i Göteborg, Malmö Arena i Malmö och Hamburger Börs i Stockholm. Nu står det klart att showen förlängs med extrainsatta shower under januari och februari i Stockholm 2020. Biljetterna för våren är nu släppta!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum