Pumor och LundaEkonomer vann Stockholms kval i Sweden Floorball Cup

Dela
Vinnarna i Sweden Floorball Cups kvalort i Stockholm. Pumorna (t h) och LundaEkonomerna IBK Ungdom (t v)
Vinnarna i Sweden Floorball Cups kvalort i Stockholm. Pumorna (t h) och LundaEkonomerna IBK Ungdom (t v)

Årets första kvalturnering i Korpens nationella innebandycup Sweden Floorball Cup, arrangerades i helgen av Korpen Stockholm, i Liljeholmshallen. Vinnarna som även får representera Stockholm i den nationella finalen i Nyköping i januari, blev Pumorna och LundaEkonomerna IBK Ungdom från dam- respektive herrsidan.

Att vinna finalen i någon av Sweden Floorball Cups kvalorter är något som många korplag eftersträvar. Segern innebär nämligen en direktbiljett till den stora riksfinalen som spelas i Nyköping 19-20 januari. Vinnarna kan sedan titulera sig Sveriges bästa korplag i innebandy.

I helgens kvalturnering deltog sammanlagt tio lag. Segrarna i herrklassen, LundaEkonomerna IBK Ungdom, tog sig med nöd och näppe till finalmatchen. Semifinalen mot Loko 1.6 avgjordes nämligen först efter en nagelbitande straffläggning. Väl i finalen gjorde laget processen kort mot motståndarna Blå Tåget, ett lag LundaEkonomonerna förlorade mot i gruppspelet. Resultatet skrevs till klara 6-2. Fredric Carlsson, spelare i Lundaekonomerna är väldigt glad över segern.

–  Det känns fantastiskt kul! Vi har enbart spelat 3-manna i Korpen så vi var rostiga till en början, men vi spelade upp oss och hade turen på vår sida. Sen rann det iväg lite i finalen då Blå Tåget gjorde det bra. Nu ser vi fram emot Nyköping och riksfinalen, säger Fredric.

I damklassen var två lag anmälda vilket innebar att lagen, Pumorna och Sthlm Innebandygäris, spelade ett dubbelmöte där det totala resultatet i de två matcherna räknades ihop för att ta fram en segrare. Trots ett jämnt spel så blev det en klar seger för korplegenderna Pumorna. Siffrorna blev sammanlagt 7-2 (matchresultaten 3-1 och 4-1).

Catharina Sjögren, lagledare för Pumorna, var såklart väldigt glad efter segern och berättade att laget lagt en plan för att vara redo att gå för seger även i Nyköping.

– Det här med stor plan, målvakt och fem utespelare är nytt för oss. Vi spelar seriespel på små mål utan målvakt normalt och har nu lagt in lite extra träningar på stor plan för att komma in i det ytterligare. Vi kommer även försöka få till åtminstone två träningsmatcher för att vara väl förberedda inför finalen, säger Catharina.

Förutom de två vinnarlagen som seedas i riksfinalen så lottas alltid två lag vidare till finalen som oseedade ”Lucky Loosers”. I Stockholmskvalet föll lotten på andra finallaget i herrklassen, Blå Tåget, som därmed får göra LundaEkonomerna sällskap till Nyköping. På damsidan fick det andra damlaget i turneringen, Sthlm Innebandygäris, naturligt lotten.

Ansvarig hos arrangören Korpen Stockholm, Mattias Drotz, var nöjd med dagen.

– Turneringen har gått superbra. Extra roligt i år var att få dela ut fairplay-priset Gröna Laget. Ett pris som delas ut till de lag som i enlighet med Korpens värdegrund, visat på god kamratskap, både på och utanför planen. Jag önskar alla lag ett stort lycka till i finalen i Nyköping, avslutar Mattias.

Kvalorter
Korpen Stockholm, 11 november 
Korpen Luleå,17-18 november 
Korpen Nyköping, 24-25 november
Korpen Uppsala, 25 november 
Korpen Örebro, 2 december
Korpen Kil, 15-16 december
Korpen Linköping,15-16 december
Korpen Borlänge, 6 januari

Final
Nyköping 19-20 januari 2018.

Mer om Sweden Floorball Cup
Korpen har arrangerat Sweden Floorball Cup sedan 1994 (då med namnet Jolly Cup). Under åren har turneringen växt stadigt och är i dag ett viktigt komplement till Korpens ordinarie seriespel i innebandy. Säsongen 2017/2018 arrangeras kval på åtta orter i landet med stor riksfinal i Nyköping 19-20 januari 2018. Cupen är öppen för alla icke licensierade spelare.

Kontaktperson Korpen Stockholm
Mattias Drotz
mattias.drotz@korpenstockholm.se
08- 699 63 84

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Vinnarna i Sweden Floorball Cups kvalort i Stockholm. Pumorna (t h) och LundaEkonomerna IBK Ungdom (t v)
Vinnarna i Sweden Floorball Cups kvalort i Stockholm. Pumorna (t h) och LundaEkonomerna IBK Ungdom (t v)
Ladda ned bild

Dokument

Om

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.korpen.se/

Välkommen till Korpen

Korpen är ett av Sveriges största idrottsförbund och en del av den samlade idrottsrörelsen. Vi erbjuder lagidrott, gruppträning och individuella idrotter. Vi gör det enkelt för människor att sporta och ha kul tillsammans!

Följ Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum