Jönköpings kommun

Pumpalandet i Huskvarna plockas bort i förtid

Dela

Den ”gröna överraskningen” Pumpalandet i Huskvarna plockas ner några dagar i förtid av säkerhetsskäl. Det är nu fritt fram för privatpersoner att hämta en pumpa för att dekorera med hemma istället.

Bild från pumpalandet i Huskvarna.
Bild från pumpalandet i Huskvarna.

Pumpalandet i Åparken, Huskvarna dök upp i slutet på förra veckan och var tänkt som en höstlig utsmyckning i stadsmiljön. Intresset var större än förväntat och många besökare har gått in bland pumporna och vagnen, bland annat för att ta bilder och låta barn leka. Efter ett par dagar kompletterades installationen med skyltar som bad besökare att betrakta arrangemanget från håll men åtgärden hade inte önskad effekt. Belysningen har gått sönder och nu bedömer projektgruppen att det är en för stor säkerhetsrisk att ha kvar pumporna över helgen.

-Vi är väldigt nöjda med gensvaret på installationen och har fått mycket positiv feedback. Arrangemanget har inte varit utsatt för någon medveten skadegörelse men vi missbedömde dessvärre hur besökare skulle bete sig vid Pumpalandet. Det tar vi med oss i utvärderingen och i planeringen för kommande ”gröna överraskningar”, säger Hanna Holmlund, projektledare för stadsutveckling.

Nu är belysningen bortplockad och kommunen erbjuder privatpersoner att hämta pumpor utan kostnad, för att dekorera med hemma eller i trädgården.

Fakta: ”Gröna överraskningar” är en del av kommunens stadsmiljöprogram och innebär tillfälliga utsmyckningar som skiljer sig från övriga planteringar.

Presskontakt:

Hanna Holmlund, projektledare för stadsutveckling: 036-105963

Camilla Lagerstedt, parkingenjör: 036-102532

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild från pumpalandet i Huskvarna.
Bild från pumpalandet i Huskvarna.
Ladda ned bild

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Första vaccineringen i Jönköpings kommun sker på söndag23.12.2020 14:17:00 CETPressmeddelande

Jönköpings kommun kommer att påbörja vaccineringen mot covid-19 på söndag, den 27 december. Socialförvaltningen kommer att få 20 doser av vaccinet mot covid-19 i helgen och kommer då att vaccinera 20 personer som bor på ett av kommunens äldreboenden. Vilket äldreboende är ännu inte fastställt, inte heller vilken tid vaccineringen kommer att genomföras. Vaccineringen kommer att ske i hyresgästernas lägenheter. Med tanke på risk för smittspridning och de boendes integritet kommer kommunen inte kunna garantera medias möjlighet att bevaka denna händelse på plats. Därför planeras ett pressmeddelande att publiceras så snart det är möjligt efter att vaccineringen genomförts, med bilder från den första vaccineringen och en intervju med en person som fått vaccinet. Eventuellt kommer även en presskonferens med olika representanter att genomföras någon timme efter att pressmeddelandet skickats ut. Information om ifall det blir presskonferens kommer att stå i pressmeddelandet på söndag. Kontakt St

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum