AcadeMedia

Pysslingen Förskolor etablerar sig i Norrtälje

Dela

Det står nu klart att Pysslingen Förskolor förvärvar Kråkbrinken förskola i Norrtälje. Övertagandet gäller från och med den 1 november 2021. Det blir den första förskolan i Norrtälje kommun för Pysslingen Förskolor.

Foto: Rickard Westman. Får användas för redaktionellt bruk.
Foto: Rickard Westman. Får användas för redaktionellt bruk.

Pysslingen Förskolor är Sveriges äldsta friskoleföretag och grundades redan 1986. Pysslingen har genom åren vuxit både genom förvärv och nystarter och idag driver man 110 förskolor runtom i Sverige. Förvärvet av Kråkbrinken förskola är den första i Norrtälje kommun. 

“– Det är väldigt roligt att få möjlighet att välkomna Kråkbrinkens medarbetare, barn och vårdnadshavare till Pysslingen Förskolor. Kråkbrinken är en fin verksamhet som står för den kvalitet och barnsyn som vi i Pysslingen Förskolor vill värna och stärka. Vi ser nu fram emot att tillsammans med befintliga medarbetare utveckla förskolan vidare”, säger Veronica Rörsgård, segmentsområdeschef Pysslingen Förskolor.

Styrkan med Pysslingen Förskolor är att förena det lokala perspektivet ute på förskolan med fördelarna av att vara en del av ett större företag. Det handlar om att bevara den lilla förskolan och samtidigt dra nytta av att samverka i det stora företaget. Det som förenar våra förskolor är vår gemensamma värdegrund, vårt kvalitetsarbete och vårt fokus på det omsorgsfulla lärandet.

Pysslingen Förskolor vill nu stärka förskolans möjlighet att utveckla den pedagogiska verksamheten, både i enlighet med förskolans egna inriktningar men också utifrån läroplanens mål.

“– Som en del av Pysslingen Förskolor får Kråkbrinken tillgång till den expertis och erfarenhet som skapats under de drygt 30 år vi drivit förskoleverksamhet”, säger Veronica Rörsgård.

Vi är stolta över att välkomna Kråkbrinkens förskola till Pysslingen och ser med glädje fram emot vår framtida gemensamma resa. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Rickard Westman. Får användas för redaktionellt bruk.
Foto: Rickard Westman. Får användas för redaktionellt bruk.
Ladda ned bild

Länkar

Om

AcadeMedia
AcadeMedia
Adolf Fredriks Kyrkogata 2
Stockholm

08 7944200http://www.academedia.se

Pysslingen Förskolor är Sveriges största förskoleföretag och en del av AcadeMedia. Ända sedan starten år 1986 har vi utmanat befintliga synsätt och drivit förskolans utveckling framåt. I dag är vi stolta över att vara en tydlig förebild inom många områden. Vi har 110 förskolor i Stockholm, Mälardalen, Östersund och Skåne med olika pedagogiska inriktningar och arbetssätt. Det som förenar dem är vår gemensamma värdegrund, vårt kvalitetsarbete och det omsorgsfulla lärandet. Läs mer på hemsidan.

 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum