AcadeMedia

Pysslingen Förskolor växer och utökar i Nälsta, norr om Stockholm

Dela

Pysslingen Förskolor växer och utökar förskolan Trolleborgen med tre avdelningar för att kunna ta emot fler barn. Den 21 juni sker den formella invigningen där namnen på de nya avdelningarna släpps, en process där barnen på förskolan fått varit med och bestämt.

Fotograf: Rikard Westman
Fotograf: Rikard Westman

Förskolan Trolleborgen är en populär och omtyckt förskola i Nälsta, Vällingby, strax norr om Stockholm. Förskolan ligger i ett lugnt område med en stor härlig grönskande gård som inbjuder till mycket lek och rörelse. 

-Vi är glada att ha fått möjligheten att överta en lokal som ligger i direkt anslutning till vår befintliga förskola Trolleborgen, säger Veronica Rörsgård, chef för Pysslingen Förskolor. Trolleborgen ligger i ett eftertraktat område precis bredvid Nälstaskolan vilket gör att söktrycket hit är stort, säger hon.

Barnens inflytande - en viktig del i förskolans uppdrag
I lokalen har det tidigare bedrivits kommunal fritidsverksamhet men den har stått tom under en tid. Nu har Pysslingen fått möjligheten att ta över driften av lokalen och med det kunna erbjuda ytterligare 52 barn plats på Trolleborgen. Redan i april smygöppnade man och öppnade upp för 15 barn.

Men nu i juni sker själva invigningen tillsammans med barnen för att fira och avslöja vad avdelningarna ska heta, en process som inkluderat barnen i allt från förslag till röstning. Till satsningen anställer Pysslingen Förskolor nio nya medarbetare som kommer att ingå i samma arbetslag som befintlig personal på Trolleborgen.

- Vi ser detta som en möjlighet att ytterligare satsa på Trolleborgen och dess verksamhet. Redan idag bedrivs en verksamhet med stort fokus på hållbar utveckling, odling och skapande. Det finns ett otroligt starkt driv på förskolan som skapar bra förutsättningar för en sådan här utökning, säger Ebba Rhenman, rektor för Pysslingen Trolleborgen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf: Rikard Westman
Fotograf: Rikard Westman
Ladda ned bild

Länkar

Om

AcadeMedia
AcadeMedia
Adolf Fredriks Kyrkogata 2
Stockholm

08 7944200http://www.academedia.se

Pysslingen Förskolor är Sveriges största förskoleföretag. Ända sedan starten år 1986 har vi utmanat befintliga synsätt drivit förskolans utveckling framåt. I dag är vi stolta över att vara en tydlig förebild inom många områden. Vi har 110 förskolor i Stockholm, Mälardalen, Östersund och Skåne med olika pedagogiska inriktningar och arbetssätt. Det som förenar dem är vår gemensamma värdegrund, vårt kvalitetsarbete och omsorgsfulla lärande. Läs mer på hemsidan.

 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum