Moment Group

Rain Man till Oscarsteatern

Dela

Ännu en filmsuccé kliver in på Oscars. Efter ”Så som i Himmelen” ska fyrdubbla Oscars-vinnaren Rain Man spelas. I huvudrollerna: Robert Gustafsson och Jonas Karlsson. Premiär 25 september!

Robert Gustafsson och Jonas Karlsson är tillbaka i publiksuccén RAIN MAN
Robert Gustafsson och Jonas Karlsson är tillbaka i publiksuccén RAIN MAN

Film på Oscarsteatern är hett stoff. Under två år har Kay Pollaks ”Så som i Himmelen” lockat 250.000. När nämnda ensemblen flyttar till Göteborg laddar Oscars för en annan dramatiserad film: Rain Man. Just Rain Man var Sveriges mest sedda biofilm, våren 1989. Den nominerades till åtta Oscar och fick fyra. Bland annat Bästa film, men också Bästa huvudroll (till Dustin Hoffman). Jonas Karlsson spelar Tom Cruises roll som Charlie Babbitt, en överklass-brat. Robert Gustafsson tolkar Dustin Hoffmans paradroll som autistiske brodern Raymond Babbitt – en unik man med fotografiskt minne. Innesluten i sin egen värld, till följd av Raymonds savant-syndrom.

Sedan barndomen bor Raymond på en institution, där upprepningar och benhårda vanor fyller vardagen. Inget får rubba hans cirklar. Raymond är bortkommen i det praktiska, men har en superdator till hjärna. Han bollar med siffror på ett svindlande sätt och har en extrem förmåga att memorera. Ett snille som visar sig även kunna överlista gamblers i Las Vegas, genom att minnas redan utlagda spelkort på casinoborden.

2013 spelades Rain Man i avskalad form, då på Rival. Mindre salong, med nästan obefintlig dekor. Trots det blev Rain Man en stor framgång. Fullsatt varje kväll, svårt att få biljett. Robert Gustafsson och Jonas Karlsson vill nu pröva att spela filmberättelsen igen, fast i fullstor skala. Den förstnämnde ser en utmaning i att Rain Man äntligen får möjlighet att spelas på stor scen, inför stor salong. - Filmen Rainman är en av mina största bioupplevelser, ever. Ingen annan historia har gripit tag i mig på samma sätt sen dess. Värme humor, glädje, smärta och tragik. Den har allt. Pjäsen är samma historia som i filmen, men nu uppdaterad med dagens kunskap om autism och naturligtvis med min och Jonas personliga tolkningar av dessa bröder, säger Robert Gustafsson.

Biljetterna släpps tisdagen den 3 mars kl. 10.00 på showtic.se/rain-man

Fotnot. Svenskt manuskript av Martin Luuk, efter Dan Gordons amerikanska original. Rain Man bygger på en verklig person, amerikanske Kim Peek (1951-2009). Flera filmscener är extra kända, däribland Raymonds malande repliker om flygolyckor. Raymond kan där och då enbart tänka sig att flyga med ett enda flygbolag: ”Quantas never crashed”.

Rollista

Raymond Babbitt Robert Gustafsson

Charlie Babbitt Jonas Karlsson

Susan, Charlies flickvän Sofia Ledarp

Dr Vern Brunner Gustav Levin

John Mooney Lars Väringer

Gladys Therese Andersson Lewis

Sally Dibbs Polly Kisch

Regissör för Rain Man är Emma Bucht

”Rain Man” presenteras av Vicky Nöjesproduktion i samarbete med 2Entertain. Producent Johan von der Lancken. Exekutiv producent Vicky von der Lancken. Medproducent Bosse Andersson. Marknadsföring Jenny Björk Jenny@nojeskontoret.se. Press Magnus Stråberg, 0705-16 60 90.

Nyckelord

Bilder

Robert Gustafsson och Jonas Karlsson är tillbaka i publiksuccén RAIN MAN
Robert Gustafsson och Jonas Karlsson är tillbaka i publiksuccén RAIN MAN
Ladda ned bild
Rain Man
Rain Man
Ladda ned bild

Länkar

Om

Moment Group
Moment Group
Trädgårdsgatan 2
411 08 Göteborg

0771 - 17 00 00http://www.momentgroup.com/

Moment Group är en av de ledande aktörerna inom upplevelseindustrin i Skandinavien.Koncernen är listad på Nasdaq Stockholm, Main Market, och omsätter knappt en miljard kronor. I de olika verksamheterna inom Moment Group skapas upplevelser för fler än 2 miljoner gäster varje år och koncernen har fler än 500 medarbetare. Verksamheterna inom Moment Group bedrivs i tre affärsområden med kontor i Göteborg, Stockholm, Köpenhamn, Oslo, Falkenberg och Växjö

Inom Moment Group återfinns följande bolag och varumärken: 2Entertain, Ballbreaker, China Teatern, Cirkusbygningen, Golden Hits, Hamburger Börs, Hansen, Intiman, KPH Matbar, Kungsportshuset, Lisebergsteatern, Minnesota Communication, Oscarsteatern, Showtic.se, STAR Bowling, Tickster, Vallarnas friluftsteater, Wallmans, Wallmans Group

 

Följ Moment Group

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moment Group

Moment Group arbetar löpande med att stärka bolagets likviditet och minska kostnadsbasen24.3.2020 17:12:09 CETPressmeddelande

Moment Group arbetar löpande med att stärka bolagets likviditet och minska kostnadsbasen, initierar ett skriftligt förfarande i syfte att ändra villkoren under sitt obligationslån och arbetar intensivt för att säkerställa tillgång till rörelsekapital under det närmaste kvartalet. Som tidigare har kommunicerats bedrivs Moment Groups verksamheter inom en bransch som drabbas mycket hårt av coronaviruset och pandemin vilket fortsatt kommer att ha en stor negativ påverkan på såväl omsättning som rörelseresultat och likviditet. Arbetet med att överblicka omfattningen pågår och åtgärder vidtas löpande för att parera den negativa påverkan på de sätt det är möjligt.

Succén är tillbaka! Wallmans skapar ny show och dinnerparty i Kungsportshuset Göteborg24.2.2020 10:48:42 CETPressmeddelande

Wallmans är tillbaka i Göteborg och under våren kommer ett av Sveriges starkaste underhållningskoncept att bjuda in till Dinnerparty i Kungsportshuset. Det blir en helkväll med flerrättersmeny som i vanlig ordning serveras av Wallmans karismatiska stjärnor, som också levererar en show av bästa klass, både från scenen och runt om i lokalen. Upplevelsen börjar i entrén till Kungsportshusets spektakulära arena och artisternas närhet går som en röd tråd genom kvällen. Kökets kreatörer skapar spännande smaker och menyn serveras i harmoni med kvällens show samtidigt som det musikaliska innehållet sträcker sig från ABBA till Avicii - med musik från Sveriges mest folkkära artister och från de riktigt stora internationella legenderna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum