Universitetssjukhuset Örebro

Rallytävling körde in 50 000 kronor till Nyckelfonden

Dela

För andra året i rad har en rallytävling anordnats för att hedra fastighetsägaren Stieg Ekströms minne. ”Vi lyckades samla in 5 000 kronor mer denna gång och landade på 50 000 kronor som ska gå till cancerforskning vid Universitetssjukhuset Örebro”, säger initiativtagare Morgan Sörensson.

Från vänster: Marie Svensson, Kjell Jonsson, Birgitta Ekström, Anna Ekström, Mari Ekström och Morgan Sörensson. Foto: Elin Abelson, Region Örebro län.
Från vänster: Marie Svensson, Kjell Jonsson, Birgitta Ekström, Anna Ekström, Mari Ekström och Morgan Sörensson. Foto: Elin Abelson, Region Örebro län.

I tävlingen på Hallsbergs motorstadion deltog 46 rallybilar. Alla bilar som deltog fick en dekal att sätta på sin bil där det stod Jag kör för Nyckelfonden.

– Nu är det här ett återkommande event och vi satsar på att köra även nästa år. Det är roligt att vi blir fler och fler som vill vara med och bidra till forskningen, säger Morgan Sörensson som tillsammans med Kjell Jonsson arrangerat tävlingen.

Anna Ekström, dotter till Stieg Ekström, tror att det kommer att ställa upp ännu flera deltagare nästa år.

– Vi känner oss väldigt hedrade att man återigen har samlat in pengar till vår pappas minne. Det är viktigt att pengar kommer in till cancerforskningen för att kunna förebygga och hitta sjukdomen i tid så att chansen att överleva ökar, säger Anna Ekström.

– När lokala ideella krafter ställer upp på det här fantastiska sättet som rallygänget har gjort, för att bidra direkt till cancerforskningen på Universitetssjukhuset Örebro blir vi otroligt tacksamma och imponerade säger Marie Svensson, stiftelseansvarig Nyckelfonden.

Hon poängterar att det är när både föreningsliv, företag och privatpersoner går samman som gör den allra största skillnaden för den medicinska forskningen i regionen.

Vid frågor kontakta 

Marie Svensson
Stiftelseansvarig Nyckelfonden
Mail:  marie.svensson3@regionorebrolan.se
Mobil: 073 - 596 36 91

Nyckelfonden

Nyckelfonden är en stiftelse för medicinsk forskning vid Universitetssjukhuset Örebro. Här kan du läsa mer om Nyckelfondens arbete

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Från vänster: Marie Svensson, Kjell Jonsson, Birgitta Ekström, Anna Ekström, Mari Ekström och Morgan Sörensson. Foto: Elin Abelson, Region Örebro län.
Från vänster: Marie Svensson, Kjell Jonsson, Birgitta Ekström, Anna Ekström, Mari Ekström och Morgan Sörensson. Foto: Elin Abelson, Region Örebro län.
Ladda ned bild

Om

Universitetssjukhuset Örebro
Universitetssjukhuset Örebro
Södra Grev Rosengatan
701 85 Örebro

http://www.regionorebrolan.se/uso

Det personliga universitetssjukhuset

Som universitetssjukhus vill vi erbjuda våra patienter en modern och tillgänglig sjukvård på bästa möjliga vetenskapliga grund. Du som bor i Örebro län kan vara trygg i att ha tillgång till specialistsjukvård i din närhet. Flera specialiteter är uppmärksammade utanför landets gränser och forskning bedrivs inom många områden. USÖ har ca 550 vårdplatser och är ett av landets sju universitetssjukhus. Det är också en av länets största arbetsplatser med mer än 3 500 anställda.

Tillsammans med Örebro universitet utvecklar vi medicinsk forskning och utbildning. Samarbetet har bland annat lett till att en komplett läkarutbildning erbjuds i Örebro från och med 2011. Den nya läkarutbildningen medverkar till att lösa den nationella bristen på läkare och bidrar till att förbättra tillgängligheten i vården. För USÖ innebär läkarutbildningen stora möjligheter för fortsatt utveckling som universitetssjukhus, inte bara beträffande undervisning, utan också vad gäller forskning och högspecialiserad vård.

Följ Universitetssjukhuset Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universitetssjukhuset Örebro

Badhuspersonal mer utsatt för ögon- och luftvägsproblem22.9.2022 12:55:00 CEST | Pressmeddelande

Simhallspersonal löper större risk att få problem med sina ögon och luftvägar efter en dag på jobbet jämfört med kontorsanställda, det visar forskning från Arbets- och miljömedicin. Resultatet har uppmärksammats av Folkhälsomyndigheten som slagit fast riktvärdet för ämnet trikloramin i simhallsluften för badhusbesökare. ”Jag hoppas att resultatet även kan leda till en bättre arbetsmiljö för de som arbetar i den här miljön”, säger forskaren Jessica Westerlund.

Resultat från forskning ger kvinnor bättre hjälp vid förlossningsskador8.9.2022 14:54:50 CEST | Pressmeddelande

En graviditet påverkar kvinnans kropp både före och under själva förlossningen. Forskning visar att både graviditeten och förlossningen i olika grad kan bidra till problem med bäckenbotten efteråt. ”Vi såg att graviditeten påverkade risken för avföringsläckage mer än den vaginala förlossningen. Det är första gången vi kunnat se det i forskning”, säger forskaren Markus Jansson.

Nytt internationellt frågeformulär framtaget för hörselnedsatta24.8.2022 09:48:50 CEST | Pressmeddelande

Hörselnedsättning påverkar livet på olika sätt för den som drabbas. Eftersom nedsättningen i de flesta fall inte går att bota ligger fokus istället på hörselrehabilitering. Forskaren Elin Karlsson vid Audiologiskt forskningscentrum har tagit fram ett internationellt frågeformulär. ”Det nya frågeformuläret fokuserar på hur det fungerar för hörselnedsatta i deras vardagsliv”, säger hon.

Forskning visar att patienter söker ambulanssjukvård utan att behöva akutsjukvårdens resurser17.8.2022 12:35:18 CEST | Pressmeddelande

Årligen hjälper ambulanspersonalen ett stort antal patienter som söker akutsjukvård. Antalet som önskar hjälp av ambulanssjukvården ökar. ”Det är viktigt att det finns tillgängliga ambulansresurser när någon blir akut sjuk eller skadad. På samma sätt är det viktigt att hänvisningsbedömningarna som genomförs är patientsäkra”, säger Erik Höglund, ambulanssjuksköterska.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum