Dramaten

Rapparen Ozzy ger en exklusiv konsert på Dramaten

Dela

Osman ”Ozzy” Maxamed slog igenom 2018 med debutalbumet Ett öga rött och är nominerad till inte mindre än tre grammisar 2019: Årets hiphop, Årets textförfattare och Årets nykomling. Den 28 februari ger han en konsert på Lilla scenen. Biljetterna släpps idag klockan 12.00.

Ozzy. Pressbild
Ozzy. Pressbild

Ozzy uppmärksammades 2017 med låten Askungen och året därpå med det kritikerrosade albumet Ett öga rött, en titel som han lånat från Jonas Hassan Khemiris roman.

Redan för fem år sedan beskrev han sig själv som talesperson för en ny generation svenska rappare. Då var en debutsingel på väg och han hade redan rykte om sig som en vass penna med ett skarpt perspektiv på livet i Malmös Rosengård. Han kallade sig för Ozzy och hade gjort musik sedan tonåren då han som diktande poesiälskare kanaliserade sin unga sorg och ilska genom att skriva. På Dramaten kommer hans kärlek till poesi och Spoken word att märkas särskilt tydligt.

Sagt i pressen om Ozzy
Malmörapparen överträffar förväntningarna med råge.
Sonic Magazine

Ozzys Ett öga rött är en lysande debut med en av landets mest originella röster.
Aftonbladet

Ozzys debutalbum Ett öga rött faller inte in i den fyrkantiga ramen av your average rap-album. Det är större än det. Färgstarkare. Bättre.
Nöjesguiden

En produktion från Dramaten& i samarbete med Luger.

Ozzy, 28 februari på Lilla scenen.

Ozzy/Några Gånger

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ozzy. Pressbild
Ozzy. Pressbild
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramatens repertoar hösten 201924.4.2019 08:26:31 CESTPressmeddelande

I dag släpps biljetterna till höstens repertoar på Dramaten, som bjuder på flera klassiker. Karl Dunér regisserar Becketts I väntan på Godot med bland andra Jonas Karlsson och Johan Ulveson i rollerna. Tre grekiska dramer finns också på repertoaren, Fedra / Hippolytos i en ny version av Tora von Platen och i regi av Tatu Hämäläinen och Ifigenia i Aulis i regi av Nadja Weiss. Dramaten kommer även turnera i landet och evakueras till Hötorget. Till våren gör Stina Wirsén, Sarah Riedel och Anna Vnuk en musikal för Unga Dramaten.

Dramaten och Kulturhuset Stadsteatern i historiskt samarbete – sätter tillsammans upp Häxjakten17.4.2019 08:00:00 CESTPressmeddelande

De två största teaterhusen i Sverige: den moderna folkteatern vid Sergels torg och den anrika teatern vid Nybroplan gör för första gången någonsin en samproduktion. Arthur Millers Häxjakten får premiär den 14 september på Elverket. Regisserar gör Alexander Mørk-Eidem som slog igenom på Stockholms stadsteater och numera är knuten till Dramaten. I ensemblen på hela 19 skådespelare, som kommer från båda teaterhusen, ser vi bland andra Andreas Kundler, Karin Franz Körlof, Shanti Roney, Ellen Nyman och Shebly Niavarani. Biljetterna släpps idag den 17 april klockan 12.00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum