Socialdemokraternas PS Kansli

Rapportsläpp: Högern och hotet mot löntagaren

Dela

Socialdemokraterna publicerade idag en granskningsrapport om Sverigedemokraternas politik för löntagare. Tvärt emot vad de ofta påstår har Sverigedemokraterna och deras systerpartier på EU-nivå motarbetat förslag som ska förbättra villkoren för svenska och europeiska arbetare.

-Sverigedemokraterna säger sig ofta värna svenska arbetstagares intressen men den högernationalistiska ideologin med inslag av protektionism och en allmänt negativ inställning till internationellt samarbete och handel är ett direkt hot mot svensk ekonomi och svenska jobb, säger Hans Dahlgren.  

Rapporten behandlar hur Sverigedemokraterna röstat i olika frågor som rör villkor för arbetstagare. Bland annat har de röstat nej till att utstationeringsreglerna ska gälla internationella transporter, nej till att EU:s globaliseringsfond ska ge stöd till uppsagda löntagare i Sverige, nej till regler för att skydda arbetstagare från cancerframkallande ämnen på jobben.

-Valet till Europaparlamentet står mellan två grundläggande idéer: antingen värnar vi löntagarnas trygghet och löner samtidigt som vi driver den nödvändiga gröna omställningen framåt för att skapa fler jobb eller så ger vi mer makt åt högerpopulister som varken erkänner klimatkrisen eller värnar vanligt folks intressen, säger Heléne Fritzon.  

Läs hela rapporten här!

Presskontakt:

Andreas Enbuske, pressekreterare hos Hans Dahlgren

076-1305886, andreas.enbuske@regeringskansliet.se

Jimmy Larsson Hagberg, pressekreterare hos Heléne Fritzon

070-5623113, jimmy.larsson.hagberg@socialdemokraterna.se

Om

Socialdemokraternas PS Kansli
Socialdemokraternas PS Kansli
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraternas PS Kansli

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraternas PS Kansli

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum