Jönköpings kommun

Rasrisk vid Idas skola – vallokal flyttas

Dela

Under fredagseftermiddagen utrymdes delar av undervisningen i Idas skola i centrala Jönköping på grund av misstänkta sättningar i marken. Tekniska kontoret har uppmärksammat sprickor i asfalten och att marken under pelarna börjat röra på sig.

- Vi tar det säkra före det osäkra och bedömde att vi behövde utrymma delar av skolan i väntan på en markundersökning. Vi behöver ta reda på att rörelserna i marken inte har påverkat pelarna negativt, säger Daniel Håkansson, fastighetschef i Jönköpings kommun.

En lokal, som ligger i anslutning till området där det finns rasrisk, var planerad att användas som vallokal på söndag. Den kommer nu att flyttas till Idas restaurang till vänster om entrén vid Idas skola.

Under fredagskvällen kommer kommunen att sätta upp avspärrningar runt den delen av skolan där sättningarna i marken har upptäckts.

Bäckadalsgymnasiet flyttar elevernas undervisning till andra lokaler på skolan framöver. Information kommer att gå ut till personal och elever.

Kontakt:

Daniel Håkansson, fastighetschef tekniska kontoret

036-105770

Nyckelord

Kontakter

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra 143 579 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum