Svenska institutet för standarder, SIS

Rätt metodik förenklar för alla som arbetar med revision av ledningssystem

Dela

Nu finns en ny förbättrad utgåva av ISO 19011 som är en vägledning för alla som arbetar med revision av ledningssystem. – Här finns en metodik som styr upp revisionsverksamheten, men även ger stöd i att ta ut svängarna i utförandet av revisionerna, säger Jan Lenning, expert på revision av ledningssystem och ordförande för SIS arbetsgrupp.

Vägledningen kan användas vid både interna och externa revisioner av ledningssystem och passar för både stora och små organisationer, oavsett bransch. Revisioner av ledningssystem ger organisationer ett effektivt verktyg för att säkerställa att verksamhetsprocesserna styrs och resurserna används på ett tillfredsställande och effektivt sätt. Revisioner kan även ses som tillfällen att hitta förbättringsmöjligheter.

– En av de viktigaste nyheterna i den nya utgåvan är ett ökat fokus på riskbaserad strategi och ledningsfrågor. Samtidigt har vägledningen gjorts mer generell och anpassats för till exempel virtuella revisioner, säger Jan Lenning.

– Min drivkraft är att sprida information om att revisioner av ledningssystem inte bara är ett nödvändigt ont utan också skapar mervärde för alla inblandade. Syftet är inte bara att se till att vissa krav är uppfyllda utan även att identifiera förbättringsområden och sprida goda exempel. Om dessa delar får större utrymme blir revisionsprogrammen mer meningsfulla, och bidrar samtidigt till större affärsnytta, framhåller Jan Lenning.

Tidigare i år lanserades en engelsk uppdatering av vägledningen och nu har den svenska översättningen publicerats, SS-EN ISO 19011:2018, Vägledning för revision av ledningssystem. 

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska institutet för standarder, SIS
Svenska institutet för standarder, SIS
Solnavägen 1 E/Torsplan
113 65 Stockholm

08 - 555 520 00http://www.sis.se

Svenska institutet för standarder, SIS, är en del av ISO och CEN, ett nätverk av experter som arbetar för att skapa internationella standarder. Hos oss kan aktörer inom näringsliv och offentlig sektor ta initiativ och samverka för best practice som främjar Sveriges konkurrenskraft och ger en smart och hållbar samhällsutveckling.

SIS projektleder både svenskt och internationellt arbete med att ta fram standarder och verkar för att de används. Vi erbjuder också utbildningar, tjänster och produkter som hjälper våra kunder att utveckla sina verksamheter och skapa samhällsnytta med hjälp av standarder.

Följ Svenska institutet för standarder, SIS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet för standarder, SIS

Ett sekel av standarder – nu får SIS nytt namn och utseende7.5.2019 09:21:21 CESTPressmeddelande

Den nästan 100-åriga svenska standardiseringsorganisationen SIS byter namn och visuell identitet. Förkortningen har hängt med sedan 1922 men namnet har ändrats flera gånger. – De senaste åren har vi moderniserat den svenska standardiseringsverksamheten, så nu fräschar vi också upp vårt utseende. Vi ändrar också vårt namn från Swedish Standards Institute till Svenska institutet för standarder så att vårt namn stämmer överens med förkortningen SIS, säger Thomas Idermark, vd.

Bättre beslut när miljöpåverkan uttrycks i pengar18.3.2019 08:00:26 CETPressmeddelande

En ny ISO-standard ska hjälpa företag att värdera sin miljöpåverkan. Initiativet är svenskt. SIS, Swedish Standards Institute, har lett det globala arbetet med initiativtagaren Swedish Life Cycle Center vid Chalmers och dess samarbetspartners. – En anledning till att hållbar utveckling inte går tillräckligt snabbt är att den inte är hopkopplad med ekonomin säger Bengt Steen vid Swedish Life Cycle Center.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum