Åklagarmyndigheten

Rättegång i mål där EU-parlamentariker åtalats för sexuellt ofredande

Dela

På onsdag den 14 oktober hålls huvudförhandling i ett mål där en svensk EU-parlamentariker är åtalad för sexuellt ofredande. Händelsen skedde på ett hotellrum i Nacka i mars 2018. Chefsåklagare Maria Sterup är tillgänglig för media efter att förhandlingen avslutats på onsdag.

Målnummer i Jönköpings tingsrätt: B 3329-19.

Huvudförhandlingen startar kl. 9.30, sluttid är oklar.

Kontakt

Chefsåklagare Maria Sterup vid Särskilda åklagarkammaren är tillgänglig för media i rätten direkt efter att rättegången har avslutats på onsdag. Innan huvudförhandlingen kommer åklagaren inte att lämna några kommentarer.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum