Åklagarmyndigheten

Rättegång i mål om mordbrand på minkfarm

Dela

På fredag den 15 januari inleds en rättegång i Nacka tingsrätt där två unga män är åtalade för mordbrand i Sölvesborg i Blekinge. Åklagaren är tillgänglig för media efter första rättegångsdagen.

Den 30 oktober 2019 utbröt en omfattande brand på en minkfarm i Sölvesborgs kommun. De åtalade männen har enligt åklagaren en koppling till våldsbejakande högerextremism och ekofascism. Brottsligheten har därmed ett ideologiskt motiv.

Målnummer i Nacka tingsrätt: B 2758-20

Information från tingsrätten om huvudförhandlingen

Kontakt

Kammaråklagare Henrik Olin är tillgänglig på plats i domstolen efter att rättegångens första dag har avslutats. Nästa tillfälle som åklagaren är tillgänglig för media är efter att dom meddelats.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum