Åklagarmyndigheten

Rättegång inleds i resningsärende

Dela

På torsdag den 30 juni inleds rättegången mot den man som misstänks för mord på en 16-årig flicka i Husum 1996. Åklagaren är tillgänglig för media efter första rättegångsdagen.

Den 30 maj beviljade Högsta domstolen resning till nackdel för en man som tidigare frikänts av hovrätten för mord på en 16-årig flicka i Husum 1996. Resning beviljades, efter begäran från riksåklagaren, eftersom ny dna-bevisning kunde knyta mannen till brottet. Beslutet innebär att rättegången ska tas om i hovrätten.

Huvudförhandlingen inleds torsdag den 30 juni och är planerad att avslutas tisdag den 5 juli, med reservdag den 11 juli. Målet tillhör Hovrätten för Nedre Norrland, men förhandlingen kommer att äga rum i Sundsvalls tingsrätt. 

Pressmeddelande från Högsta domstolen vid beslut.

Riksåklagarens kommentar vid beslut.

Information från Hovrätten för Nedre Norrland.

Kontakt

Kammaråklagare Stina Sjöqvist är tillgänglig för frågor från media i tingsrättens lokaler efter första förhandlingsdagen. Därefter är hon tillgänglig först när hela rättegången är avslutad.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

En ny misstänkt och tre släppta för knivmord i Halmstad18.8.2022 12:47:53 CEST | Pressmeddelande

Åklagare har i dag beslutat att försätta tre personer som varit anhållna på fri fot. Personerna anhölls i måndags såsom skäligen misstänkta för mord och försök till mord, respektive medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord på två personer i Halmstad den 15 augusti. En ny misstänkt anhölls i går kväll på sannolika skäl misstänkt för mord och försök till mord vid samma tillfälle.

Omhäktningsförhandlingar i ärende om mord m.m. i Lundby, Göteborg18.8.2022 08:11:09 CEST | Pressmeddelande

Åklagaren har begärt förlängd åtalstid för de två personer som suttit häktade sedan den 3 augusti misstänkta för mord och försök till mord på två personer i Lundby, Göteborg den 30 juli. Förlängd åtalstid har begärts även för de två personer som häktades samma dag misstänkta för grovt skyddande av brottsling och i ett fall också för olaga hot. Åklagaren är tillgänglig för en kort kommentar efter omhäktningsförhandlingarna i dag torsdag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum