Åklagarmyndigheten

Rättegång med misstänkt läkare avslutas

Dela

Pläderingarna om skuldfrågan är avslutade i Stockholms tingsrätt i det ärende där en läkare är åtalad misstänkt för sexualbrott mot barn. Drygt 50 barn och 21 vuxna är målsägande i ärendet. Sista förhandlingsdag kommer att vara den 9 april. Efter avslutad förhandling är åklagaren tillgänglig för media.

Rätten beslutade i februari att den misstänkte mannen ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Den 9 april är undersökningen klar och vid den fortsatta huvudförhandlingen kommer åklagaren att framställa sitt yrkande om påföljd.

Därefter kommer tingsrätten att avsluta förhandlingen. Exakt tidpunkt är på förhand inte möjlig att ge.

Kontakt

I anslutning till att förhandlingen avslutas den 9 april kommer åklagaren att vara tillgänglig för media på plats i Stockholms tingsrätt. Dessförinnan lämnas inte några kommentarer.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 17003-17.

Pressmeddelande när åtal väcktes.

Presstjänsten
010-562 50 20

Kontakter

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum