Åklagarmyndigheten

Rättegången startar i mål om bl.a. människorov på Hällbyanstalten, Eskilstuna

Dela

På torsdag den 4 november startar huvudförhandlingen i det mål där två män åtalats misstänkta för människorov, grovt hot mot tjänsteman, grov utpressning och våld mot tjänsteman på Hällbyanstalten i Eskilstuna den 21 juli 2021. Åklagaren är inte tillgänglig för media.

Kammaråklagare Frida Hamberg är inte tillgänglig för media under rättegången. Däremot kommer hon att finnas tillgänglig på telefon när dom meddelas. Datum för det är inte bestämt utan ges i ett nytt pressmeddelande längre fram.

Målnummer i Eskilstuna tingsrätt: B 2509-21.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum