Åklagarmyndigheten

Rättegångsstart i Göteborg där föräldrar åtalats för vållande till kroppsskada

Dela

Fredag den 26 april startar rättegången mot en man och en kvinna som är åtalade misstänkta för vållande till kroppsskada, grovt brott. Åklagaren är tillgänglig efter att sista förhandlingsdagen är avslutad.

I februari uppsökte föräldrarna sjukhus med sin 1,5 år gamla dotter, som behövde vård.

– Flickan var gravt undernärd, vi ser sällan så undernärda barn i Sverige. Jag menar att föräldrarna har varit oaktsamma då de inte gett flickan en fullgod kost och inte låtit sjukvården hälsoundersöka henne sedan hon föddes. När hon kom in till akuten var det enligt läkarna inte långt ifrån att flickan hade dött, säger kammaråklagare Ximena Bene vid Göteborgs åklagarkammare.

Målnummer i Göteborgs tingsrätt: B 2918-19.

Förhandlingen beräknas pågå i 2,5 dagar och inleds den 26 april.

Kontakt
Förhandlingen beräknas att avslutas den 6 maj, eller 7 maj vid lunchtid, som är reservdag. Det är tingsrätten som beslutar om förhandlingsplan och avslutningsdag.

När huvudförhandlingen är avslutad är Ximena Bene tillgänglig i tingsrätten en kortare stund efteråt för media. Hon är också tillgänglig den 7 maj kl 14.30-15 per telefon. Innan dess är hon inte tillgänglig för media.

Presstjänsten
010-562 50 20

Kontakter

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum