Strängnäs stift

Rättelse: Biskop Johan visiterar Torshälla församling

Dela

På onsdag och torsdag, den 26-27 februari, genomför biskop Johan Dalman en visitation i Torshälla församling. Biskopen kommer bland annat att möta företrädare för skolan och samtala om gemensamma insatser för att skapa en bra miljö för barn och unga.

Biskopen kommer till Torshälla församling för att lyssna och samtala med medarbetare om glädjeämnen och utmaningar. Biskopen möter också kyrkorådet för samtal.

Onsdagen den 26 februari inleds med en morgonbön i Torshälla kyrka, inklusive en tidsresa i mikroformat. Sedan gör biskopen och medarbetare studiebesök hos lokala företagare, bland andra Butikerna på Wäsby och Stille AB.

Under torsdagen den 27 februari blir det ett besök på Gökstensskolan och samtal med rektor, socialpedagoger med flera utifrån frågan ”Hur ska vi tillsammans göra Torshälla till en bra plats att leva på?” Fokus 12-16 år.

Ett besök på Ebelingmuseet följs av en lunch med inbjudna gäster från föreningar, kommunen och Stadsmissionen.


På onsdagskvällen den 26 februari firas Askonsdagsmässa som leds av biskop Johan. 

Tid: kl 17.30 OBS!!! Tiden (fel tid angivet i tidigare utskick)

Plats: Torshälla kyrka

Efter mässan följer mat och mingel.

Biskopsvisitationen avslutas med en Visitationshögmässa den 5 april i Torshälla kyrka. 

För mer information:
Magdalena Öhrling
Biskopens adjunkt
Tel: 0152-234 11

Fakta: Biskopens uppdrag
Visitationer i stiftets församlingar hör samman med biskopens uppdrag att värna kyrkans enhet och samhörighet. I Strängnäs stift sker detta arbete i den så kallade Strängnäsmodellen. Den bildar en tolvårscykel där visitationer, möten i Strängnäs och årliga möten i församlingen ingår. Genom de regelbundna mötena får församlingen ett kontinuerligt stöd, samtidigt som stiftet i bättre kan anpassa sitt arbete efter församlingarnas behov.

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum