SHL Svenska Hockeyligan AB

Rättelse: SHL-klubbarna avstår 10% av NHL-avtalets ersättning till förmån för underliggande föreningar

Dela

I tidigare pressmeddelande stod det att HockeyAllsvenskan ersätts via separat avtal med NHL. HockeyAllsvenskan ersätts via avtal med SHL.

NHL ersätter varje år svensk ishockey för de talanger som skriver ett NHL avtal. När säsongens ersättning betalas ut får underliggande föreningar en större ersättning då SHL-klubbarna skänker 10% av deras berättigade NHL-ersättning till förmån för klubbarna i underliggande serier.

- Vi tycker detta är en bra satsning som bidrar till fortsatt talangutveckling runtom i landet och därmed svensk hockey i stort, kommenterar Malmö Redhawks VD/sportchef Patrik Sylvegård.

Under flertalet år har svensk ishockey fostrat ett stort antal talanger som skrivit NHL-avtal. När dessa talanger skriver ett ingångsavtal med NHL ersätter den nordamerikanska ligan svensk ishockey för att de fostrat dessa spelare. Ersättningen från NHL varierar beroende av antalet nationella spelare som skriver NHL-kontrakt men ersättningsnivån ligger normalt mellan 250 000-280 000 USD/spelare.

Årets NHL ersättning, och SHL klubbarnas beslut att avstå 10% av deras berättigade ersättning i förmån till underliggande föreningar, innebär att drygt 6 miljoner kommer att fördelas från SHL-klubbarna till olika områden inom svensk ishockey.

Omkring 2 miljoner av dessa går till klubbarna i Hockeyettan samt att varje moderklubb till NHL-spelare som skrivit avtal ersätts med drygt 100 000 kronor. HockeyAllsvenskan ersätts via separat avtal med SHL. Även SDHL får miljonbidrag från de 10% som SHL-klubbarna avstår i det nya avtalet. Dessutom kommer varje SHL klubb göra regionala satsningar för att främja talangutvecklingen i området, beloppen till detta beror på summan av respektive SHL-klubbs NHL-ersättning.

- Totalt rör det sig alltså om drygt 6 miljoner kronor. Våra klubbar är helt överens om att föra ner ytterligare medel i systemet och tillsammans med ordinarie utbildningsersättning från SHL till underliggande klubbar blir detta ett extra tillskott till framförallt föreningar i Hockeyettan och nedåt, avslutar SHL:s vice VD/sportchef Johan Hemlin.   

Kontakter

Om

SHL Svenska Hockeyligan AB
SHL Svenska Hockeyligan AB
Box 5095
121 16 Johanneshov

https://www.shl.se

SHL ska som företrädare för klubbarna i ligan tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen, och hanterar bland annat medierättigheter samt gemensamma huvudsponsorskap. SHL ska verka för en långsiktig stark liga och för en stark svensk ishockey som står sig internationellt. Ägarna är de klubbar som spelar i SHL som säsongen 2020/2021 är: Brynäs IF, Djurgården Hockey, Frölunda Indians, Färjestad BK, HV71, IK Oskarshamn, Leksands IF, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, Rögle BK, Skellefteå AIK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Följ SHL Svenska Hockeyligan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SHL Svenska Hockeyligan AB

Riktlinjer mediahantering vid SHL-matcher med anledning av rådande pandemi28.8.2020 14:59:58 CESTPressinbjudan

Inför säsongsstarten 2020/21 har SHL tagit fram tillfälliga riktlinjer för media med anledning av rådande pandemi. Dessa riktlinjer är baserade på Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt Svensk Ishockeys riktlinjer. Riktlinjerna ämnar skapa goda arbetsförhållanden för såväl media som sportslig verksamhet under rådande pandemi. Detta är ett levande dokument som kommer uppdateras allt eftersom förutsättningarna ändras.

Säsongsstart den 19 september men med förslag om flytt av enskilda matcher27.8.2020 15:27:33 CESTPressmeddelande

Under torsdagseftermiddagen hade SHL ett extrainkallat ägarmöte med anledning av den rådande Coronapandemin och dess konsekvenser för säsongen 2020/21. Samtidigt föreslog Folkhälsomyndigheten under torsdagen ett tak på 500 personer för det undantag som Regeringen tidigare förslagit vad gäller begränsade publikrestriktioner. SHL har med rådande förutsättningar beslutat att säsongsstart fortsatt ska ske 19 september men med ett förslag om förändrat spelschema för att möjliggöra att samtliga lag har chans till lika många hemmamatcher under september månad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum