Moment Group

RBU och Minnesota gör tyst podd

Dela

Minnesota - part of Moment Group. Det senaste året har debatten om LSS tagit stor plats i media. Många har förlorat sin personliga assistans och bara 1 av 10 som ansöker om assistans för första gången får den beviljad. För att uppmärksamma det har Minnesota och RBU producerat podden 11 000 röster där RBU:s medlemmar öppenhjärtigt berättar om sina liv.

I sju poddavsnitt pratar RBU:s medlemmar bland annat om när orken tryter, hur skolan fungerar och om syskonrelationer. Här finns också Sveriges första tysta podd-avsnitt: ”Vad händer när assistansen försvinner?” - Vi gör ett tyst avsnitt för att visa på dramatiken när assistansen försvinner. Det blir helt enkelt inte möjligt att göra någonting. Därför känns det väldigt värdefullt att kunna bidra med de resurser vi på Minnesota har i kampen för att alla barn ska få maxa livet, säger Nathalie Amelander projektledare på Minnesota.

RBU (Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar) kämpar för ett rättvist samhälle där varje barn, även med funktionsnedsättning, ska kunna uppnå sin fulla potential.

Podden är en del av kampanjen med samma namn, ”11 000 röster”, som syftar till att uppmärksamma de familjer som har barn med funktionsnedsättning.

- Vi vill även nå de föräldrar och anhöriga som kanske inte har någon att vända sig till idag. Det finns ett stort behov av socialt nätverk, kunskap och att tillsammans med andra arbeta för förändring och där fyller RBU en viktig funktion, säger Henrik Petrén, Generalsekreterare på RBU.

Brand Engagement byrån Minnesota har jobbat pro-bono för RBU sedan 2015. Acast har valt att publicera samtliga avsnitt kostnads- och reklamfritt. Lyssna här: www.acast.com/rbu.

Arbetsgrupp Minnesota:
Nathalie Amelander – Projektledare      
Johan Lundin - Copy
Jannice Andersson – AD                          
Sofia Thomasson - Planner

Kontakt: Henrik Petrén, RBU:henrik.petren@rbu.se eller 070-8897544
Nathalie Amelander, Minnesota nathalie.amelander@minnesota.se eller 070-8634571
 

 

Minnesota Communication grundades 2001 och är Sveriges enda Brand Engagement byrå. Idag har byrån 27 medarbetare och 2017 omsatte Minnesota 90 miljoner kronor. Minnesota har de senaste åren vunnit Gyllene Hjulet fyra gånger tillsammans med Atea, Fastighetsbyrån och Skandia. ATG, HP, KTH, SEB och Försvarsmakten är några andra av de kunder Minnesota har fått förtroendet att samarbeta med. Minnesota ägs av Moment Group. Mer information finns på www.minnesota.se.

Bilder

Länkar

Om

Moment Group
Moment Group
Åvägen 17F
412 51 Göteborg

0771 - 17 00 00http://www.momentgroup.com/

Moment Group är en av de ledande aktörerna inom upplevelseindustrin i Norden. Inom koncernen skapas upplevelser för fler än 2 miljoner gäster varje år. Verksamheterna inom Moment Group bedrivs i tre affärsområden med kontor i Göteborg, Stockholm, Köpenhamn, Hamburg, Oslo, Falkenberg och Växjö. Moment Group är listat på First North Premier med FNCA Sweden som Certified Adviser.

Inom Moment Group återfinns följande bolag och varumärken: 2Entertain, Ballbreaker, China Teatern, Cirkusbygningen, Golden Hits, Hamburger Börs, Hansen, KPH Matbar, Kungsportshuset, Lisebergsteatern, Minnesota Communication, Oscarsteatern, Showtic.se, The Concept, Vallarnas friluftsteater, Wallmans, Wallmans Group

 

Följ Moment Group

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Moment Group

Efter högt biljettryck till Peter Jöback och showen "Med hjärtat som insats" släpps nu fler datum till Cirkus13.3.2018 09:16Pressmeddelande

Efter stor efterfrågan och högt biljettryck till Peter Jöback och kommande showen "Med hjärtat som insats” släpps idag fler datum till höstens show på Cirkus i Stockholm. Glädjande nyheter för Peter Jöback, som just nu återigen befinner sig på Broadway och där han gör succé i huvudrollen på "Phantom of the Opera's" 30 års jubileum.

GHOST - Musikalen om odödlig kärlek kommer till China Teatern i höst!6.3.2018 13:00Pressmeddelande

GHOST – den romantiska filmen med Patrick Swayze och Demi Moore i huvudrollerna kom år 1990, både historien och Whoopie Goldberg blev belönade med en Oscar. Baserad på filmsuccén, skapades musikalen med samma namn och efter premiären på brittiska Manchester Opera House i mars 2011 blev den snart omtalad som en av vår tids mest rörande kärlekshistorier. Musikalen har gjort stor succé på både Broadway och West End och nu får vi äntligen chansen att uppleva GHOST live på China Teatern i Stockholm.

Eric Gadd tar över Hamburger Börs i höst med egen show!5.3.2018 09:45Pressmeddelande

Förra året firade Eric Gadd 30 år som artist och nu är det äntligen dags att debutera med en egen show. Den 13 september är det urpremiär för OMG på Hamburger Börs i Stockholm, en glorifierad konsertupplevelse där Gadd ackompanjeras av Sveriges musikerelit. Eric kommer att bjuda på låtar från hela sin gedigna repetoar. En helkväll, inkluderat en Dinnerclubmeny signerad artisten själv samt en 90 minuters soulshow med ös från början till slut, utlovas. Biljetterna släpps den 19 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum