Resia AB

Redan rusning efter höstresor

Dela

Det finns gott om resor till solen i sommar. Men rekordmånga svenskar väljer istället att säkra sol under hösten. Enligt statistik från Resia har bokningen av höstresor hittills ökat med cirka 30 procent jämfört med i fjol. Kanarieöarna bokar på som aldrig förr. Samtidigt ökar bokningarna av Karibienkryssningar och suget efter Thailand är större än på länge.

– Många vill fira sommarsemestern hemma i Sverige. Samtidigt är rädslan stor för ännu en kall och regnig sommar och många väljer därför att säkra sol under hösten. Det är framför allt högt tryck på höstlovsresor där vi verkar gå mot ett riktigt rekordår. Den som vill säkra en plats bör inte vänta för länge med att boka, säger Bo Jakobsson, försäljningsdirektör på Resia AB.

Trenden som växer stadigt för hösten är att kombinera solsemestern med någon form av upplevelse. Det handlar om shopping, sightseeing, vandring, träning och även aktiviteter som att äta hemma hos lokala människor och matlagningskurser. Kryssnings- och kombinationsresor får därför ett stort uppsving i år och bokningarna under höstlovet ökar rejält – framför allt till Karibien. Allt fler svenskar vill också resa till Kuba för att kombinera avkoppling i Varadero med storstadspuls i Havanna. Dessutom gör Thailand en stark comeback i år.

– Många kunder kommer in till butiken för att boka en resa till Kanarieöarna. Istället kommer de hem med kryssningsbiljetter i Karibien till samma prisnivåer som Kanarieöarna. Vårt jobb är att överraska kunderna och paketera en resa som inte blir likadan som i fjol – även om destinationen är densamma, säger Bo Jakobsson.

När det gäller sommarresor finns det fortfarande platser kvar till några av de populäraste resmålen, såsom Mallorca, Kalabrien i Italien och de grekiska öarna Parga, Skiathos och Naxos. Men man måste skynda sig och vara flexibel när det gäller både datum, resmål och varifrån man åker. Störst chans på lediga platser till värmen finns från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn.

För mer information, kontakta gärna:
Bo Jakobsson, försäljningsdirektör Resia AB, telefon: 070-653 60 15, e-post: bo.jakobsson@resia.se

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975

Bilder

Om

Resia ABResia AB etablerades 1974 och har idag 46 resebyråer i Sverige och onlineförsäljning  i Skandinavien. Med drygt 30 procent av totalmarknaden av resebyråförsålda charter- och paketresor är Resia en av Sveriges största resebyråkedjor. Verksamhet omfattar både semesterresor, affärsresor och grupp- och konferensresor. I moderbolaget Resia Travel Group AB ingår dotterbolagen Resia AB och Bengt-Martins AB samt varumärkena Resfeber, Box Office, Cruise Market och Hyttespecialisten. Resia Travel Group omsätter cirka fyra miljarder kronor och har drygt 500 medarbetare med huvudkontor i Göteborg. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

New York - vårens hetaste weekendstad20.11.2017 00:00Pressmeddelande

Förra årets vinnare Miami lämnar över förstaplatsen till New York när vårens vinnare ska koras. Nykomlingar som Palma de Mallorca och Kap Verde seglar in på topplistorna och lockar fler svenskar än någonsin. Att Barcelona klättrat från en fjärde till en andraplats jämfört med förra året förstärker det vi tidigare sett, att svenskarna fortsätter att resa till sina favoriter trots saker som inträffat på plats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum