Srf konsulterna

Redovisningsbranschen har nöjdast företagskunder 2021

Dela

Under hösten 2021 genomförde Svenskt Kvalitetsindex, SKI, en branschstudie avseende leverantörer av redovisningstjänster. SKI presenterar i sin årliga rapport Sverigekollen, kundnöjdhetsindex bransch för bransch. Även denna gång utnämns redovisningsbranschen som branschen med nöjdast företagskunder 2021.

– Mycket glädjande siffror som visar att vi gör det mesta rätt i vår bransch. Analysen av studien tydliggör att kundföretagen ser sin redovisningsbyrå mer som en viktig partner än leverantör och att Auktoriserade konsulter bidrar stort till att lyfta kundnöjdheten. Att redovisningen blir rätt från början och att hjälpa företagen med viktig rådgivning skapar kundnytta säger Roland Sigbladh, förbundsdirektör hos Srf konsulterna, branschorganisationen för redovisnings- och lönekonsulter.

Redovisningsbranschen toppar med ett index på 76,1 av 100 möjliga jämfört med branscher som bank, revision, försäkring, bemanning, telekom, fastighetslån med flera. Bransch Fastighetslån är den aktör som ligger närmast redovisningsbranschen med sina 72,5 i kundnöjdhetsindex. På privatkundsidan hamnar tandvården i topp.

– Under pandemiåret 2021 ser vi att många branscher haft utmaningar i att leverera utifrån kundernas krav och förväntningar. Ett index som ligger över 75 tyder därför på en mycket stark kundrelation och det är bara två branscher som ligger på den nivån. En av de branscherna är Redovisningsbranschen som möter kundernas behov mycket bra, vilket vi såg redan i den första studien, säger Johan Parmler, vd på Svenskt Kvalitetsindex.

– Som branschorganisation är vi oerhört stolta över detta kvitto på mycket nöjda kunder, men det är de verksamma i branschen som står bakom detta fina resultat. Jag vill därför rikta strålkastarna och ett stort grattis till våra verksamma på redovisningsbyråer i hela landet. Ni gör ett fantastiskt jobb i det svenska näringslivet, avslutar Roland Sigbladh.

Mer om SKI-studien >>

Ta del av resultatet i Sverigekollen >>

Kontakter

Petra Lagnehag ZarsMarknadschef

Vi svarar gärna på frågor från media som rör våra ämnesområden och vår verksamhet. Varmt välkomna att kontakta oss.

press@srfkonsult.se

Bilder

Om

Srf konsulterna
Srf konsulterna
Drottninggatan 89
113 60 Stockholm

010-483 80 00http://www.srfkonsult.se

Srf konsulterna – Sveriges ledande branschorganisation inom redovisning, lön och rådgivning

Srf konsulterna är Sveriges ledande branschorganisation inom redovisning, lön och rådgivning.

Srf konsulterna grundades 1936 och verkar för en sund branschutveckling med fokus på nytta för företag och samhälle.

Srf konsulterna erbjuder professionell utveckling via auktorisation, branschinformation och ett stort utbud kurser med landets bästa lärare.

Srf konsulterna har 6 500 medlemmar, varav 3 500 är Auktoriserade Redovisningskonsulter och Auktoriserade Lönekonsulter, som hjälper 330 000 svenska och utländska företag att utvecklas.

Auktorisationen är en kvalitetsstämpel som står för rätt kompetens, erfarenhet och affärsnytta. Genom auktorisationen tydliggörs kvalitetssäkrade redovisnings- och lönetjänster till nytta för företagen.

Följ Srf konsulterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Srf konsulterna

De nordiska branschorganisationerna lanserar en gemensam standard för hållbarhetsrapportering anpassad för små och medelstora företag14.10.2021 11:53:14 CEST | Pressmeddelande

Srf konsulterna, branschorganisationen inom redovisning, lön och rådgivning, lanserar tillsammans med systerorganisationerna i Norge och Finland en ny gemensam standard för hållbarhetsrapportering. Standarden, NSRS – Nordic Sustainability Reporting Standard, är den första på marknaden som är anpassad för små och medelstora företag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum