Trafik och samhälle

Reducerad trafik och nya riktlinjer ombord

Dela

På grund av resursbrist behöver UL anpassa trafiken, framförallt stadstrafiken som därför får nya tidtabeller från måndag 23 mars. Samtidigt ber man nu resenärer att endast använda bakdörrarna för både av- och påstigning.

Från måndag 23 mars har UL nya tidtabeller, framförallt i stadstrafiken. I grunden gäller 30 minuters trafik med förstärkning på vissa linjer under vissa tider. Dock gäller begränsad helgtrafik, ingen nattrafik samt att linje 110 är helt inställd. Utöver resursbrist är skälet till denna förändring att resenärerna ska slippa osäkerhet över vilka tider som gäller.

Förutom nya tidtabeller gäller nu också påstigning genom bakdörrarna och att man sprider ut sig för att minska smittorisken.

-          Kollektivtrafiken är en viktig samhällsfunktion och UL är måna om att hålla trafiken i gång för att människor ska kunna förflytta sig. Vi är tacksamma för det jobb förarna gör för att detta ska bli verklighet och vill gärna att folk som är friska fortsätter åka kollektivt, säger Helena Klange, presschef för UL

De tryckta tidtabellerna som sitter på t ex busshållplatser kommer inte vara uppdaterade omedelbart men reseplaneraren fungerar så sök din resa i appen eller på hemsidan för att få rätt information. Och fortfarande gäller att man ska ha en giltig biljett för att få resa i UL-trafiken

Kontakter

Helena Klange, Presschef UL, 070-367 73 44.

Bilder

Länkar

Om

Trafik och samhälle
Trafik och samhälleFölj Trafik och samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafik och samhälle

Tätortstrafiken i Bålsta får en översyn22.2.2021 13:50:05 CET | Pressmeddelande

Ett samverkansavtal har upprättats mellan Region Uppsala och Håbo kommun för att se över tätortstrafiken i Bålsta samt resan till och från hållplatsen och stationen. Syftet med samarbetet är att ta höjd för framtida samhällsutveckling eftersom ett ökat antal invånare i Håbo kommun gör att kollektivtrafiken behöver vara än mer attraktiv och effektiv. Till exempel behöver det lokala busslinjenätet justeras med nya målpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum