Upplands Väsby kommun

Reflexer till alla tredjeklassare

Dela

Alla barn i årskurs 3 i Upplands Väsbys grundskolor får varsin reflex för att bli mer synliga i trafiken. Trafikansvariga i kommunen vill öka det förebyggande arbetet mot olyckor i vintermörkret.

Syftet med kampanjen är att få barn och deras föräldrar att tänka mer på säkerheten i trafiken. Räddningstjänsten i Stockholmsområdet gick nyligen ut och rapporterade om ett ökat antal påkörningsolyckor med fotgängare inblandade. Mot den bakgrunden beslutade trafikansvariga i kommunen att genomföra en informationsinsats med besök i kommunens skolor och utdelning av reflexer.

- När det är mörkt ute är det viktigt att göra sig synlig. Den som har en reflex på sig kan bli synlig för bilister hundra meter tidigare än vad man skulle ha blivit annars. Vi vill synliggöra den här frågan genom att dela ut reflexer till barnen. Då påverkar vi också föräldrarna att tänka på barnens säkerhet i trafiken, säger Joel Sahlholm som är trafikingenjör i Upplands Väsby kommun.

I dagsläget är reflexer på väg till alla elever i årskurs 3, då barn börjar gå själva till och från skolan.

Kontakter

Bilder

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum