RF/SISU

Regeringen behöver hitta lösningar för antalet deltagare

Dela

RF och ett antal specialidrottsförbund träffade idag idrottsminister Amanda Lind (MP) för samtal om de utmaningar som finns för idrotter vars arena finns i skogen, på vägar eller i öppet vatten. Tävlingar och lopp som ofta är en viktig motivationsfaktor för många att träna regelbundet och är därmed viktiga för folkhälsan.

Regeringen presenterade förra veckan att ett förslag till undantag av ordningslagenför idrott och kultur skickas på snabbremiss. Förslaget gäller "sittande publik" men RF vill se en bredare lösning för fler idrotter. 

– Vi har haft bra och konstruktiva samtal idag med idrottsministern. Det är bra att regeringen nu går vidare med en snabbremiss när det gäller publik men det är viktigt att regeringen inte avgränsar till enbart sittande publik, utan även tar hänsyn till idrottsrörelsens bredd av evenemang. Till exempel motionslopp och orienteringstävlingar – som inte har en avgränsad arena och där antalet deltagare är viktiga – behöver också en lösning, säger Björn Eriksson ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Under denna pandemi har idrottsrörelsen tagit ett stort ansvar för att hjälpa till både för att bidra till minskad smittspridning och att ställa om aktiviteter för att vi oavsett ålder även under krisen ska kunna fortsätta idrotta och vara en del av idrottsföreningens gemenskap. 

– Regeringen behöver hitta lösningar även för antal deltagare vid idrottsaktiviteter. Här måste det gå att hitta en ansvarsfull men flexibel lösning så att fler utövare kan delta i en sådan tävling som kan spridas på mycket stora ytor och är viktiga för folkhälsan. Dessa förslag har vi aviserat till ministern, säger Björn Eriksson.

För mer information kontakta 

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06 

Nyckelord

Kontakter

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 72 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 20 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum