Lernia

Regeringen föreslår ett kapitaltillskott om 150 mkr till Lernia

Dela

Regeringen föreslår att riksdagen fattar beslut om att tillskjuta Lernia AB 150 miljoner kronor i kapitaltillskott. Riksdagens beslut väntas före sommaren.

Lernias styrelse lämnade i slutet av förra året in en förfrågan om kapitaltillskott till ägaren. Bakgrunden var en tids vikande resultat samt kraftigt minskad efterfrågan av arbetsmarknadsutbildningar vilket medfört betydande förluster för Lernia.

Bolaget har de senaste åren arbetat kraftfullt med att effektivisera verksamheten och genomfört omfattande besparingsprogram där bland annat overheadkostnaderna har halverats.

Sedan ingivande av förfrågan har Covid-19-pandemin försämrat de ekonomiska förutsättningarna för bolagets bemanningsverksamhet. Samtidigt har förutsättningarna för Lernias utbildningsverksamhet förbättrats med goda möjligheter för tillväxt på lite längre sikt.

Kapitaltillskottet tillsammans med andra kreditfaciliteter och betydande effektiviseringar skapar en ekonomisk stabilitet som ger Lernia en möjlighet att parera de stora utmaningar som Lernia mött inom först utbildningsverksamheten och sedan bemanningsverksamheten.

 - Att ägaren går in med ett kapitaltillskott till Lernia är en tydlig signal att man tror på bolaget och dess affärsmässiga förutsättningar att driva verksamheten vidare. Vi kan nu med kraft koncentrera oss på att utveckla vår verksamhet inom utbildning, bemanning och matchning. Det skapar även förutsättningar för bolaget att aktivt bidra till omställningen av Arbetsförmedlingen, säger Kjell Hasslert, styrelseordförande i Lernia.

Kontakter

Om

Lernia
Lernia
Gustavslundsvägen 139
167 51 Bromma

0771-650 650https://www.lernia.se/

Lernia levererar ledande kompetenslösningar för framtidens industri. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i 100 år och bemannat den svenska industrin i 20 år. Lernia omsatte 2,7 miljarder kronor 2019 och finns över hela landet. 2019 hade vi 4 876 medarbetare. Vi utbildade 15 000 personer och förmedlade 10 000 bemanningskonsulter. Lernia är auktoriserat som bemannings-, utbildnings-, rekryterings- och omställningsföretag av respektive branschorganisation.

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Många vill vidareutbilda sig i spåren av coronapandemin - Lernia ser stark ökning av ansökningar till yrkeshögskoleutbildningar20.10.2020 07:35:00 CESTPressmeddelande

Att utbilda sig via yrkeshögskolan är för många en väg till arbete. När coronapandemin fortgår och många står utan jobb syns nu en ökning av ansökningar till YH-utbildningar. Bara hos utbildnings- och bemanningsaktören Lernia har ansökningarna till yrkeshögskoleutbildningar ökat med 56 procent jämfört med förra året.

Lernia storsatsar på arbetsmarknadsutbildningar inom Fordonsteknik och Bygg och anläggning – utbildningar på 28 nya orter ska bidra till framgångsrik omställning under och efter coronapandemin7.10.2020 09:58:38 CESTPressmeddelande

Coronapandemin har slagit hårt mot den svenska arbetsmarknaden och vuxenutbildning pekas ut som ett viktigt verktyg för att fler svenskar ska hitta tillbaka till arbetsmarknaden. Nu har Arbetsförmedlingen tilldelat utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia nya utbildningar inom Fordonsteknik och Bygg och anläggning på hela 28 orter runt om i landet. Utbildningarna ska bidra till den omställning som behövs i sviterna av coronapandemin.

Ny satsning ska hjälpa Lidköpings arbetssökande till jobb14.9.2020 10:37:29 CESTPressmeddelande

Med ett tuffare läge på arbetsmarknaden har behovet av arbetsmarknadsåtgärder aldrig varit större. En del i Arbetsförmedlingens reformering är att utvalda privata aktörer ska ta ett större ansvar för detta. Utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia är en av de utvalda aktörerna och utökar nu sin verksamhet i Lidköping med den nya satsningen ”Rusta och matcha” som ska stötta arbetssökande och matcha dem med företag där jobben finns.

Linköping får ny yrkesutbildning som ska bidra till att Sverige når energi- och klimatmålen4.9.2020 08:24:33 CESTPressmeddelande

Coronakrisen prövar den svenska ekonomin och arbetsmarknaden hårt. Samtidigt är det mindre än tio år kvar till att många av Sveriges ambitiösa energi- och klimatmål ska uppnås, bland annat genom förnyelse och ombyggnad av Sveriges befintliga elnät. För att möta den stora efterfrågan på uppdaterad kompetens inom energiproduktion- och effektivisering av elnäten har Lernia startat en ny YH-utbildning i Linköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum