M Sverige

Regeringen har lyssnat på M Sverige

Dela
– Det är bra att regeringen nu har insett att Sveriges bilister är hårt pressade av bränslekostnader, att arbetsresor är dyra och att kritiken mot reformen varit omfattande inte minst från M Sverige. Att regeringen har tagit till sig av M Sveriges hårda kritik och nu närmar sig våra förslag är därför välkommet.

Det nuvarande reseavdraget är alldeles för lågt i förhållande till de faktiska kostnader bilister har. Dagens förstärkningar innebär en förbättring men det är inte tillräckligt. M Sverige har ställt krav på fler insatser för hur bilisternas kostnader kan lindras: Sänk skatten på drivmedel i takt med ökad reduktionsplikt, ta bort skatten på trafikförsäkringen, fyrdubbla glesbygdsavdraget, ta temporärt bort trängselskatt och broavgift, sänk energiskatten till EUs minimikrav, ta bort momsen på drivmedel.

– Ett förstärkt reseavdrag är viktigt, och var det även före de senaste höjningar av drivmedelspriserna, eftersom nivåerna har legat stilla i mer än tio år och inte speglar verkliga kostnader. Höga bränslekostnader drabbar främst personer med låga inkomster, utan fungerande alternativ till bilen och med arbete som kräver fysisk närvaro på arbetsplatsen. I ett sådant läge lönar det sig sämre att ta ett jobb, i synnerhet utanför den egna kommunen. Bilen håller ihop Sverige. Utan bilen skulle dagens 69 arbetsmarknadsregioner splittras till 257 små, säger Caroline Drabe, vd, Riksförbundet M Sverige.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

M Sverige
M Sverige
Fridhemsgatan 30
112 40 Stockholm

08-690 38 00https://msverige.se

Riksförbundet M Sverige är med 70 000 medlemmar Sveriges största konsumentorganisation för bilister och andra trafikanter. Under sin 100 år långa historia har organisationen gett sina medlemmar stöd, råd och inspiration för säkrare och roligare bilresor. M Sverige arbetar för en hållbar, säker och tillgänglig mobilitet. Samtidigt fortsätter engagemanget för trafiksäkerhet och bilkonsumenters rättigheter. 

Följ M Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från M Sverige

Stort däcktest: 1 av 7 sommardäck underkända, varnar konsumentorganisation16.3.2023 05:50:00 CET | Pressmeddelande

Att välja nya däck till bilen är svårt, men viktigt. Riksförbundet M Sverige varnar för att undermåliga däck finns till försäljning hos stora svenska återförsäljare. Organisationens medlemstidning Motor har testat 50 olika sommardäck, varav sju blev underkända. Testet har genomförts i samarbete med Riksförbundet M Sveriges systerorganisation Adac i Tyskland och visar tydligt att det lönar sig att satsa på hög däckkvalitet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum