Trafikverket

Regeringen säger ja till ny E10 genom Kiruna

Dela

Arbetsplanen som innebär en ny sträckning för E10 norr om Kiruna har vunnit laga kraft hos regeringen. - Förhoppningen är att komma igång med byggandet under 2016 säger Arnold Vonkavaara, regional direktör, Trafikverket.

Om den nya vägen inte hinner bli klar innan den befintliga E10 blir ofarbar finns en handlingsplan för hur trafiken ska ledas om. Handlingsplanen har tagits fram i samråd med Kiruna kommun och LKAB och innebär att trafiken tillfälligt får ledas om via Silfwerbrandsgatan, Hjalmar Lundbohmsvägen och Stationsvägen. Trafikverket utför regelbundna kontroller av befintlig E10.

Just nu arbetar Trafikverket med vägplaner som innefattar anslutningar, passager, och gång- och cykelvägar för ny E10. Dialog sker löpande mellan Trafikverket och Kiruna kommun för att anpassa planerna till kommunens planering. Vägplanerna är förslag som ska samrådas och där alla har möjlighet att lämna synpunkter och påverka. Trafikverket håller samrådsmöten för allmänheten i höst och i början på nästa år.

Läs mer om Kirunaprojektet:

http://www.trafikverket.se/nara-dig/Norrbotten/projekt-i-norrbottens-lan/kiruna-nyavagar/

Nyckelord

Kontakter

Trafikverkets pressjour: 0771 - 31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 7000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum