Länsstyrelsen Östergötland

Regeringen sammanträder i Östergötland

Dela

Den 15 mars välkomnar landshövding Elisabeth Nilsson regeringen till Linköpings slott där statsminister Stefan Löfven med ministrar ska hålla sitt regeringssammanträde.

Foto: Ninni Andersson/Regerinsgkansliet
Foto: Ninni Andersson/Regerinsgkansliet

För första gången i år sammanträder regeringen utanför Stockholm. Förra året skedde det vid två tillfällen, i Falun och Gävle. Nu är det alltså Östergötland och Linköpings slott som får besök av statsminister Stefan Löfven och statsråden.

Efter regeringssammanträdet kommer landshövding Elisabeth Nilsson att ge en presentation om några av de viktigaste frågorna i länet just nu.

– Det är en stor ära att få vara värd för ett regeringssammanträde på slottet. Jag kommer att lyfta fram att det händer mycket i vårt län. Dels med anledning av planeringen inför Ostlänken och dels för att vi har ett väldigt starkt bostadsbyggande, säger Elisabeth Nilsson.

– Det finns även en mycket stark framtidstro bland länets företag. Vi har en avancerad flygsektor, stark basindustri, många högteknologiska teknikföretag och ett universitet som är känt för sitt goda samarbete med det omgivande samhället. Inom forskning är vi berömda bland annat inom visualisering, fortsätter Elisabeth Nilsson.

Efter regeringssammanträdet kommer statsråden att göra besök på en rad orter i närområdet. Dessa program meddelas separat.

Media bjuds in till dels ett fototillfälle med hela regeringen och efter sammanträdet till en pressträff.

Program för dagen

Plats: Linköpings slott, Linköpings slott, inre borggården, S:t Persgatan 3, Linköping. Kom i tid.

Fototillfälle med hela regeringen: Klockan 9.25.

Pressträff: Klockan 10.45 (plats och lokal meddelas senare).

Medtag presslegitimation. Anmälan krävs per e-post till sb.press@regeringskansliet.se senast 14 mars.

Kontakter

Bilder

Foto: Ninni Andersson/Regerinsgkansliet
Foto: Ninni Andersson/Regerinsgkansliet
Ladda ned bild

Om

Länsstyrelsen Östergötland
Länsstyrelsen Östergötland
Östgötagatan 3
581 86 Linköping

010-223 50 00http://www.lansstyrelsen.se/ostergotland/Sv/Pages/default.aspx

Länsstyrelsen är en statlig myndighet som finns nära människorna i varje län. Vi är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering, riksdag och centrala myndigheter å den andra. Landshövdingen är chef för Länsstyrelsen och har i uppdrag att följa utvecklingen och informera regeringen om länets behov.

Följ Länsstyrelsen Östergötland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länsstyrelsen Östergötland