Djurens Rätt

Regeringen uppmanas förbjuda vilda djur på cirkus

Dela

En namninsamling mot vilda djur på cirkus lämnades under tisdagseftermiddagen över till regeringen. 155 139 personer hade skrivit under namninsamlingen som initierats av Djurens Rätt och nyhetssajten Newsner.

Namninsamlingen är den största i Djurens Rätts 134-åriga historia och nu hoppas organisationen på en lagändring. Två tunga instanser - Sveriges Veterinärförbund och expertgruppen som år 2011 tog fram förslag till ny djurskyddslag - har redan föreslagit förbud mot elefanter och sjölejon på cirkus på grund av att dessa djurs naturliga beteende inte kan tillgodoses.

– Regeringen har stora möjligheter att få gehör för ett förbud mot vilda djur på cirkus. Frågan har ett starkt stöd hos allmänheten, i riksdagen och från såväl svenska som europeiska experter. Vi kan också se en internationell trend att fler och fler länder förbjuder vilda djur på cirkus, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande på Djurens Rätt.

Ett tjugotal länder i världen har redan förbjudit vilda djur på cirkus och några, som exempelvis Mexiko, Malta och Grekland, har förbjudit alla djur på cirkus. Hela listan över vilka länder som infört förbud mot djur/vilda djur på cirkus finns påwww.djurensratt.se/cirkus.

Namninsamlingen togs emot av Maja Brännvall, politiskt sakkunnig på Näringsdepartementet, tillsammans med en skrivelse.

Fler bilder från överlämningen finns på Flickr: www.flickr.com/photos/djurensratt/albums/72157662420177903

Nyckelord

Bilder

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. Det är alla medlemmar och gåvogivare som är Djurens Rätt.

Vi har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Vi är också granskade och godkända av Givarguiden. Djurens Rätt har funnits sedan 1882.

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum