Norrköpings kommun

Regeringsproposition tryggar fortsatt planering av Ostlänken

Dela

Idag, fredag den 16 april, presenterade regeringen sin infrastrukturproposition. Propositionen sätter de ekonomiska ramarna för underhåll och investeringar för väg och järnväg de kommande tolv åren, och den nya ramen för 2022–2033 kommer att höjas med 176,5 miljarder kronor. Det är ett positivt besked för Norrköping inför den fortsatta planeringen av Ostlänken.

– Vi är mycket glada att regeringen fortsätter arbeta efter tidigare lagd plan och fattade beslut. En sådan här historisk satsning på infrastruktur tryggar fortsatt planering och finansiering av Ostlänken, och vi kan nu som kommun fortsätta jobba framåt med våra planer med en ny centralstation i Butängen och för stadsutveckling runt om den nya stationen, säger kommunstyrelsens ordförande, Olle Vikmång (S).

Den planerade Ostlänken är viktig för Norrköping som ett nav i Stockholms arbetsmarknadsregion och skapar bättre förutsättningar för såväl tillväxt som samhällsplanering. Trafikverket har som mål att Ostlänken står klar för persontåg 2035. Då kan fler ta tåget och det blir lättare att ta sig mellan orterna Linköping, Norrköping, Nyköping, Vagnhärad, Södertälje och Stockholm. Dessutom frigörs kapacitet på stambanorna.

– Ostlänken är mycket viktig för inte bara Norrköpings kommun, utan också för regionens och landets utveckling. Regeringens presentation idag gör att vi kan känna oss ännu mer trygga med att Ostlänken kommer att byggas enligt gällande plan, vilket innebär att Norrköping och regionen blir än mer attraktiv för företag att etablera sig i och bidrar till en positiv tillväxt, säger Fredrik Björkman (M), oppositionsråd.

Kontakt:

Olle Vikmång (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 070- 687 15 38 

Fredrik Björkman (M)
Titel: oppositionsråd
Telefon: 072-  593 50 94

___________________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 072-597 09 00

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Exklusivt gästspel på Norrköpings Konstmuseum med The Noa Eshkol Chamber Dance Group19.9.2022 16:47:21 CEST | Pressmeddelande

Upplev ett exceptionellt möte mellan konst och dans när den israeliska dansgruppen The Noa Eshkol Chamber Dance Group intar Konstmuseet 22-24 september. Gruppen, som varit aktiv sedan 50-talet, både framträder och undervisar med hjälp av unik koreografi som skapades av den legendariska konstnären, dansaren och koreografen Noa Eshkol. Under tre dagar välkomnas såväl proffs som nybörjare till muséet för att både uppleva och själva få vara en del av det gränsöverskridande mötet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum