Uppsala kommun

Reginateaterns chef lämnar scenen

Dela

Maria Björk, chef och konstnärlig ledare för Uppsalas gästspelscen Reginateatern går i pension. Hon har under hösten slutfört arbetet med vårens program, som snart kommer att presenteras.

Uppsala kommuns gästscen Reginateatern.
Uppsala kommuns gästscen Reginateatern.

Reginateatern ingår i Uppsala kommuns kulturförvaltning som nu ser över både arbetssätt och organisation inför kommande verksamhetsår. Med anledning av detta väljer Maria Björk att avsluta sitt uppdrag som chef för Reginateatern från och med 14 november, för att istället arbeta deltid med andra projekt fram till pensionen.

– Jag är stolt och glad över allt vi lyckats åstadkomma. Så många fantastiska artister och föreställningar som givit Uppsalapubliken roliga och tänkvärda upplevelser. Mina medarbetare, samarbetspartners och publiken har också alla bidragit till att göra Reginateatern till en av Sveriges bästa gästspelsscener. En unik plats där allt kan hända, säger Maria Björk, avgående chef och konstnärlig ledare för Reginateatern.

Rekrytering av ny konstnärlig ledare för Reginateatern påbörjas efter årsskiftet. Målet är att tillsätta platsen innan höstsäsongen 2020 börjar. Under tiden leds teatern av Maria Nilsson och Casper Verner-Carlsson, medarbetare vid Reginateatern, och Sten Bernhardsson, kulturdirektör.

– Maria Björk har betytt mycket för utvecklingen av verksamheten inom kommunens biblioteksverksamhet och för Reginateatern. Hon har varit den drivande kraften bakom Ordsprak – Uppsala Internationella Poesifestival. Tack vare ett stort lokalt, nationellt och internationellt nätverk har Maria lockat artister och kulturskapare från hela världen. Jag tackar Maria för att hon med outröttlig energi har vidgat våra vyer genom scenkonst av hög kvalitet och ständigt stått upp för det demokratiska samhället, säger Sten Bernhardsson, kulturdirektör.

Nyckelord

Kontakter

Sten Bernhardsson
Kulturdirektör

sten.bernhardsson@uppsala.se

018-7271785

Bilder

Uppsala kommuns gästscen Reginateatern.
Uppsala kommuns gästscen Reginateatern.
Ladda ned bild
Maria Björk, chef och konstnärlig ledare för Reginateatern
Maria Björk, chef och konstnärlig ledare för Reginateatern
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Förebyggande satsningar och ökat stöd till barns fritid och kultur- och föreningslivet12.12.2019 13:07:36 CETPressmeddelande

Under 2020 vill kulturnämnden i Uppsala skapa förutsättningar för en meningsfull och innehållsrik fritid, ökad trygghet och psykiskt välmående främst för barn, ungdomar och unga vuxna. Satsningen på förebyggande och främjande arbete i olika stadsdelar är en viktig del i Uppsala kommuns arbete för en trygg kommun. I dag tog kulturnämnden beslut om budget för nästa år.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum