Consid

Region Kalmar bäst på E-sport

Dela

”Kama Ocket” aka Region Kalmar har Sveriges bästa E-sportare. Det visade laget i och med att det vann årets upplaga av Företags-SM i E-sport, som den här gången gällde Rocket League.

-Det var definitivt rätt lag som vann. Det har varit en superhård kamp och vi har slagit många titaner, säger Christoffer ”Rekøms” Olausson från det vinnande laget.

Swedish Corporate E-sports Championship (SCEC) 2022, även kallat Företags-SM i E-sport, har avgjorts och på prispallen återfinns, förutom Kama Ocket, också it-konsultbolaget Consid på andra plats och dataspelsföretaget ROVI på tredje plats. I prispotten fanns vinster värda 50 000 SEK.

Kama Ocket består av Christoffer Olausson, Lukas Åteg och Linus Hult.

-Så kul att få tävla på den här nivån i Rocket League. Vi kommer definitivt att ställa upp nästa år igen, säger Lukas Åberg.

Det var Consid, tillsammans med E-sportförbundet SESF, som arrangerade mästerskapet. Det gör att vinnarna numera kan titulera sig svenska mästare i e-sport. Samtliga företag i Sverige var inbjudna att vara med. Sammantaget deltog ett 20-tal lag och det blev en hård kamp.

Joakim Andersson

Joakim Andersson.

-Det kändes verkligen som att alla satsade helhjärtat på att vinna. Det frammanade många heta känslor och några anklagelser om oegentligheter i chatkanalen. Vi kunde snabbt reda ut allt och jag kan konstatera att mästerskapet fick en mycket värdig vinnare, säger Joakim Andersson som är projektledare för mästerskapet.

SCEC pågick under fem dagar och sändes via Consids Twitch-kanal, där finalspelet under lördagen direktsändes från en studio som gästades av några av Sveriges främsta profiler inom e-sportens värld och erkända Rocket League-experter.

-Mästerskapet spelades i double-eliminationformat, vilket innebär att varje lag var garanterat att spela minst två matcher. Matcherna spelades som bäst av tre spel, där varje spel var fem minuter, säger Joakim Andersson.

Nästa år arrangeras SCEC 2023.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Consid
Consid
Lillsjöraden 22
553 20 Jönköping

036-12 02 10https://consid.se/

Consid är ett av landets snabbast växande företag och är verksamt inom it, management och kommunikation. Med över 1500 anställda, fördelade på 36 kontor, omsatte bolaget över 1,5 miljarder kronor 2021.

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum