Region Norrbotten

Region Norrbotten bra på återvinning av avfall

Dela

Hela 40 procent av Region Norrbottens avfall återvinns. Det gör Region Norrbotten till landets tredje bästa region när det kommer till just avfallsåtervinning.

För att lyckas så bra med avfallsåtervinningen har Region Norrbotten jobbat med allt från återbruk av möbler och utrustning till att påverka leverantörer att använda material som går att återvinna.

– Vi har också jobbat mycket med att göra det lätt för den enskilda medarbetaren att återvinna, säger Jenny Hallergren Norlin, miljösamordnare inom Region Norrbotten.

Sammanställningen Öppna jämförelser tittar på regionernas miljöarbete ur flera perspektiv. Ett av dem är hur mycket antibiotika som förskrivs i regionen.

– Mängden antibiotika i Norrbotten minskar. Det är bra eftersom vi både sparar på miljön och minskar risken för multiresistenta bakterier, säger Jenny Hallergren Norlin.

Energianvändningen i Region Norrbottens egna lokaler har minskat jämfört med de senaste två åren, men Norrbotten är en av de tre regioner som förbrukar mest energi.

Öppna jämförelser tittar också på om regionerna använder förnybara drivmedel i kollektivtrafiken.

– Vi har gått från 5 procent till 43 procent. Det är en stor förbättring, men det finns regioner som bara har förnybara drivmedel, säger Jenny Hallergren Norlin.

Nyckelord

Kontakter

Jenny Hallergren Norlin
Miljösamordnare
0920-28 43 38

Om

Region Norrbotten
Region Norrbottenhttps://www.norrbotten.se/

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum