Region Norrbotten

Region Norrbotten höjer sommarförmån för vårdpersonal

Dela

Nu ökar Region Norrbotten dagersättningen för personal som tar extrapass. Både de som redan har bokat in extrapass och tillkommande kommer att få den högre summan.

– Situationen i vården är ansträngd och vi vill att de som tar extrapass ska få en bra ersättning för sin insats, säger Daniel Westerberg, tf HR-direktör.

För ett extrapass på vardagar får man 1300 kronor, för helger 1700 kronor per pass. Höjningen motsvarar 400 kronor per pass. Förutom sommarförmånen får man också övertidsersättning. För en sjuksköterska med en månadslön på 33.000 kronor motsvarar sommarförmån och övertidsersättning totalt 5140 kronor för ett pass på en vardag och 5540 kronor för ett pass under helgen.

Region Norrbotten brukar ha sommarförmån varje år, men i år omfattas fler medarbetare som föräldralediga och enhetschefer.

Det finns sedan tidigare erbjudande om att flytta semesterveckor till utanför semesterperioden. Förutom sin vanliga lön får man 14.000 kronor för varje flyttad semestervecka. Den som flyttar alla fyra semesterveckor ersätts med 56.000 kronor utöver sin ordinarie lön som också betalas ut.

Kontaktperson

Namn: Daniel Westerberg
Titel: tf HR-direktör
Växel: 0920-28 40 00

Om

Region Norrbotten
Region Norrbottenhttps://www.norrbotten.se/

Region Norrbotten arbetar för dig som bor i Norrbottens län. Vi styrs av dig och de andra invånarna i länet genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten. 

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum