Region Norrbotten

Region Norrbotten och IVO överens om nytt datum för redovisning

Dela

Nytt datum för yttrande till Inspektionen för vård och omsorg är 10 juni, vilket ger Region Norrbotten ytterligare tio dagar att arbeta de krav som IVO ställer på Sunderby sjukhus.

– Jag är glad över att vi har kunnat komma överens om att vi kan skicka in vårt yttrande lite längre fram än idag. Det här är ett omfattande arbete som kräver sig tid och trots att vi har arbetat mycket fokuserat med den här frågan under hela våren kommer resultatet bli bättre nu när vi kan arbeta igenom vårt yttrande lite till, säger Anna-Stina Nordmark Nilsson, regiondirektör.

Det var i början av mars som IVO gav Region Norrbotten i uppdrag att se till att det finns 180 vårdplatser på Sunderby sjukhus. Angående akut sjuka patienter ställdes kravet att 90 procent av patienter med ett beslut om inläggning ska senast inom fyra timmar från ankomst till akutmottagningen ha fått en vårdplats på en vårdavdelning där patientens medicinska behov kan tillgodoses. Arbetet med att klara kraven skulle ha redovisats idag, 31 maj.

– Det säger sig självt att det här inte är något som görs i en handvändning. Om det fanns enkla lösningar på problemet hade vi redan genomfört dem. Vi behöver arbeta in i det sista och lite till för att kunna lämna ifrån oss en redovisning som vi känner oss nöjda med, säger Anna-Stina Nordmark Nilsson.

Kontaktperson

Namn: Anna-Stina Nordmark Nilsson
Titel: Regiondirektör
Telefonnummer: 070-526 50 00

Om

Region Norrbotten
Region Norrbottenhttps://www.norrbotten.se/

Region Norrbotten arbetar för dig som bor i Norrbottens län. Vi styrs av dig och de andra invånarna i länet genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten. 

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum