Region Norrbotten

Region Norrbotten rekryterar ny HR-direktör

Dela

Nu är det klart vem som blir Region Norrbottens nya HR-direktör. Den tillträdande direktören heter Henrik Söderström och har lång erfarenhet av HR-området inom den privata sektorn.

Henrik Söderström har gått civilekonomprogrammet och sedan arbetat inom näringslivet, bland annat hos H&M, Telenor och Bredbandsbolaget. Han har arbetet 12 år inom H&M koncernen och arbetar idag inom H&M Business Tech som chef för HR partners globalt och i Sverige. En stödfunktion som omfattar cirka 2500 medarbetare.

– Som vår nya HR-direktör kommer Henrik Söderströms gedigna erfarenhet av att jobba med medarbetarnas utveckling komma till nytta. Vi har genomgått en stor förändringsresa och det känns bra att vi nu kan bemanna den viktiga chefsposten som HR-direktör, säger Anna-Stina Nordmark-Nilsson.

Henrik Söderström är 44 år, är uppvuxen i Umeå och har just flyttat med sin familj till Luleå. Han tillträder som HR direktör den 15 september 2022.

Kontaktperson

Namn: Anna-Stina Nordmark-Nilsson
Titel: Regiondirektör
Växel: 0920-28 40 00

Bilder

Om

Region Norrbotten
Region Norrbottenhttps://www.norrbotten.se/

Region Norrbotten arbetar för dig som bor i Norrbottens län. Vi styrs av dig och de andra invånarna i länet genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten. 

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum