Region Norrbotten

Region Norrbottens hållbarhetsstrategi antagen av regionfullmäktige

Dela

Strategin syftar till att etablera ett mer samordnat, integrerat och uppföljningsbart hållbarhetsarbete med målsättning att åstadkomma en mer miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbar verksamhet.

En granskning av världens hälso- och sjukvård visar att området står för 4,4 procent av växthusgaserna. Om sektorn var ett eget land skulle det vara jordens femte största utsläppsbov av växthusgas.

Norrbotten genomgår en grön omställning där organisationer, myndigheter och näringsliv ställer om till klimatsmarta och hållbara lösningar. Region Norrbotten är en betydande aktör för utveckling av ett hållbart Norrbotten och tar med denna strategi ett tydligare ansvar för sina områden – en hållbar hälso- och sjukvård samt hållbar regional utveckling.

Att ha koll på läget och kunna visa att verksamheten utvecklas på rätt sätt förväntas bli viktiga kvalitetsmått i framtiden menar regionråd Linda Frohm (M).

– Framtagandet av strategin har skett i bred dialog med politik och verksamhet. Jag hoppas att vi har funnit arbetssätt som kan bestå över tid – oavsett vad som händer i höst, säger Linda Frohm.

Genomförandet förutsätter ett uthålligt och engagerat ledarskap som efterfrågar nya arbetssätt och modiga lösningar. Hållbarhetsstrategin konkretiseras med en handlingsplan som ska vara verkställd den sista juni 2023.

 

Kontaktperson

Namn: Linda Frohm
Titel: Regionråd (M)
Växel: 0920-28 40 00

Om

Region Norrbotten
Region Norrbottenhttps://www.norrbotten.se/

Region Norrbotten arbetar för dig som bor i Norrbottens län. Vi styrs av dig och de andra invånarna i länet genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten. 

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum