Region Örebro län

Region Örebro län bidrar när industrin rustar sig inför framtiden

Dela
Det finns många industriföretag i Örebro län och den samlade industrin är viktig för den regionala ekonomin. Men det saknas inte utmaningar, industrin står inför stora omställningar vad gäller till exempel teknik, hållbarhet och kompetens. För att möta dessa utmaningar skjuter regionala tillväxtnämnden till 1,5 miljoner kronor som ska bidra till skapandet av en industrihubb.

Ett projekt med namnet Industrihubb har under ledning av Business Region Örebro undersökt hur stort intresset är hos länets industri för att driva gemensamma utvecklingsfrågor. Inom ramen för projektet har man bland annat genomfört en rad företagsbesök, gjort företagsanalyser, matchat behov och möjligheter mellan bolag samt startat upp ett kvalitetsnätverk för industriföretag.

Det samlade material som projektet genererat gör att projektstyrelsen nu vill starta en industriförening som ska äga ett så kallat IUC-bolag vilket kan beskrivas som ett icke vinstdrivande, industristyrt och till största delen medlemsägt bolag.

- IUC-bolag är vanligt förekommande runt om i Sverige och som det är nu är Örebro en av få regioner som saknar den här typen av bolag. När vi nu får bitarna på plats kommer det att stärka den regionala industrins röst och också bidra till en hållbar utveckling av länets industri, säger Irén Lejegren (S), ordförande i regionala tillväxtnämnden.

Den framtida finansieringen kommer, förutom genom bidrag från Region Örebro län, att ske via medlemsavgifter från deltagande industriföretag. Industriföreningen räknar med att ha minst 100 medlemmar inom fem år.

Kontakt

Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden, telefon: 070-663 19 75

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden
Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Sugen på solceller? Fråga din kommun!23.5.2023 07:40:00 CEST | Pressmeddelande

Utbyggnaden av solel fortsätter att öka i snabb takt i Örebro län, där den totala installerade effekten ökade med 58 procent från föregående år. Högre elpriser ökar efterfrågan och intresset att installera solceller på sin egen fastighet, men det kan vara lätt att glömma bort att undersöka vad som gäller inför en installation. Oavsett om bygglov krävs eller inte så ska en installation alltid utformas med varsamhet. Kontakta din kommun i ett tidigt skede för att vara på den säkra sidan att det blir rätt.

Pressinbjudan: Kollegor från Tanzania i erfarenhetsutbyte med Region Örebro län12.5.2023 13:43:45 CEST | Pressinbjudan

Nästa vecka får vi i Region Örebro län besök från Tanzania. Det är Ezra Pharies Ngereza, Tekla Paul Mlysnsi och John Deogratius som jobbar med välfärdsfrågor i Kinondoni som ligger i utkanten av Dar-Es-Salam. De är bland annat intresserade av att utbyta erfarenheter i arbetet för att främja jämställdhet, stötta familjer och se hur vi arbetar med stöd till barn med funktionsnedsättning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum