Region Örebro län

Region Örebro län bidrar till att underlätta entreprenörskap hos studenter

Dela

Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd beviljade vid dagens nämndsammanträde ett verksamhetsbidrag på 150 000 kronor per år till Örebro universitet för åren 2020-2022. Förhoppningen är att bidraget dels ska öka andelen studenter som startar och driver företag, dels ska öka den entreprenöriella aktiviteten i Örebroregionen.

- Vi vill bidra till att göra det så enkelt som möjligt för Örebro universitets studenter att samverka med företag, offentlig sektor och det civila samhället. På sikt hoppas vi att det ska resultera i att fler studenter startar egna företag, men också att de engagera sig i aktiviteter som gynnar dem själva, näringslivet och andra organisationer i vår region, säger Torbjörn Ahlin (C), vice ordförande i Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd.

Studentnära organisation

Verksamhetsbidraget som betalas ut av Region Örebro län går till den studentnära organisation som Örebro universitet nyligen byggt upp för att möjliggöra studenternas entreprenörskap. Samma belopp, 150 000 kronor per år, kommer Örebro universitet och Örebro kommun att bidra med.

- Att studenter kommer i kontakt med företag, offentlig sektor och det civila samhället under studietiden är en viktig del i samhällsutvecklingen eftersom studenter ofta fungerar som en brygga mellan universiteten och företagen, säger Torbjörn Ahlin.

Som en del av det nu initierade samarbetet mellan Region Örebro län, Örebro universitet och Örebro kommun har Örebro universitet initialt anställt en studentkoordinator med uppdrag att upprätthålla och utveckla kontakten mellan Örebro universitets studenter och det regionala innovationsstödsystemet.

Kontakt: Torbjörn Ahlin, vice ordförande i regionala tillväxtnämnden, telefon: 073-842 74 54

Kontakter

Bilder

Torbjörn Ahlin
Torbjörn Ahlin
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Samtliga medarbetare belönas för värdefulla insatser i kampen mot corona25.5.2020 11:07:57 CESTPressmeddelande

Region Örebro läns medarbetare arbetar sedan en tid tillbaka under de extraordinära förhållanden som coronapandemin fört med sig. Som tack för dessa värdefulla insatser får alla medarbetare i år en extra ersättning i form av ett gåvokort motsvarande 1 000 kronor samt en höjning av friskvårdsbidraget till 3 000 kronor. Det kommer regionstyrelsen att fatta beslut om i morgon, tisdagen den 26 maj.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum