Region Örebro län

Region Örebro län bidrar till att underlätta entreprenörskap hos studenter

Dela

Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd beviljade vid dagens nämndsammanträde ett verksamhetsbidrag på 150 000 kronor per år till Örebro universitet för åren 2020-2022. Förhoppningen är att bidraget dels ska öka andelen studenter som startar och driver företag, dels ska öka den entreprenöriella aktiviteten i Örebroregionen.

- Vi vill bidra till att göra det så enkelt som möjligt för Örebro universitets studenter att samverka med företag, offentlig sektor och det civila samhället. På sikt hoppas vi att det ska resultera i att fler studenter startar egna företag, men också att de engagera sig i aktiviteter som gynnar dem själva, näringslivet och andra organisationer i vår region, säger Torbjörn Ahlin (C), vice ordförande i Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd.

Studentnära organisation

Verksamhetsbidraget som betalas ut av Region Örebro län går till den studentnära organisation som Örebro universitet nyligen byggt upp för att möjliggöra studenternas entreprenörskap. Samma belopp, 150 000 kronor per år, kommer Örebro universitet och Örebro kommun att bidra med.

- Att studenter kommer i kontakt med företag, offentlig sektor och det civila samhället under studietiden är en viktig del i samhällsutvecklingen eftersom studenter ofta fungerar som en brygga mellan universiteten och företagen, säger Torbjörn Ahlin.

Som en del av det nu initierade samarbetet mellan Region Örebro län, Örebro universitet och Örebro kommun har Örebro universitet initialt anställt en studentkoordinator med uppdrag att upprätthålla och utveckla kontakten mellan Örebro universitets studenter och det regionala innovationsstödsystemet.

Kontakt: Torbjörn Ahlin, vice ordförande i regionala tillväxtnämnden, telefon: 073-842 74 54

Kontakter

Bilder

Torbjörn Ahlin
Torbjörn Ahlin
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - för oss tillsammans

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Planerat barnafödandet ger friskare mammor och barn - test av ny samtalsmetod16.10.2019 14:00:00 CESTPressmeddelande

Att röka, dricka alkohol, snusa och vara kraftigt överviktig under graviditeten kan vara skadligt för både mamman och fostret. Med hjälp av en ny samtalsmetod har Yvonne Skogsdal, forskare och samordningsbarnmorska inom mödrahälsovården i Region Örebro län, studerat hur man kan öka kunskapen om hälsa och livsstil inför en graviditet. Studien har gett goda resultat.

Resor med bil och flyg blir till cyklar och videokonferensutrustningar när regionen klimatkompenserar14.10.2019 13:40:00 CESTPressmeddelande

Region Örebro län har klimatkompenserat sina resor sedan 2010. Varje förvaltning fakturerats för föregående års koldioxidutsläpp genom tjänsteresor med flyg och bil som drivs med bensin eller diesel. I år delas 2,5 miljoner kronor ut från dessa pengar till åtgärder och projekt som ska minska klimatpåverkan från resor samt informera, utbilda och styra resor i tjänsten i en mer hållbar riktning.

Hanna Lekander får 2019 års Kulturpris14.10.2019 13:30:00 CESTPressmeddelande

Hanna Lekander får Region Örebro läns kulturpris för 2019. Som en del i den fasta ensemblen på Örebro länsteater har Hanna Lekander medverkat i några av teaterns mest hyllade föreställningar. Hon har som skådespelare medverkat i över 40 teaterproduktioner hos länsteatern och dessutom agerat i filmer tillsammans med prisade motskådespelare och regissörer. Utöver skådespeleri har Lekander även skrivit manus och regisserat föreställningar, bland annat för Teater Martin Mutter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum