Region Örebro län

Region Örebro län har rekryterat ny hälso- och sjukvårdsdirektör

Dela

Jonas Claesson blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör och förvaltningschef för hälso- och sjukvården inom Region Örebro län. Han kommer närmast från en tjänst som biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Västerbotten.

- Jag är glad över att få chansen att leda Region Örebro läns hälso- och sjukvård, och att tillsammans med politik, ledning och övriga medarbetare få möta de möjligheter och utmaningar som vi ser komma, säger Jonas Claesson.

Jonas Claesson tillträdde som biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Västerbotten i slutet av år 2015, och har i rollen haft fokus på strategiska områden som innovation, kunskapsstyrning och samverkan med universitetet. Kompetensförsörjning samt förbättrad tillgänglighet, patientsäkerhet och kvalitet är andra exempel på frågor han hanterat.

Jonas Claesson är utbildad läkare, och han är specialiserad i anestesi och intensivvård samt i klinisk farmakologi. Han är även forskarutbildad och disputerade i anestesi och intensivvård. Innan han tillträdde tjänsten som biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör var han verksamhetsområdeschef kirurgi med ansvar för Västerbottens läns sexton kirurgiska verksamheter.

- Jag är glad över att kunna välkomna Jonas Claesson till Region Örebro län, och jag känner mig väldigt trygg i att han kommer att motsvara de höga krav vi har på en hälso- och sjukvårdsdirektör. Jag är övertygad om att hans erfarenheter inom hälso- och sjukvården tillsammans med hans erfarenhet av att samverka med universitetet och andra regionala aktörer kommer att bidra till att stärka länets samlade hälso- och sjukvård och dess roll i samhällsutvecklingen, säger Rickard Simonsson, regiondirektör.

Jonas Claesson tillträder tjänsten enligt särskild överenskommelse, dock senast 1 januari år 2020. Fram tills det att han tillträder tjänsten kommer Lena Adolfsson, biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör och chef för Närsjukvårdsområde väster, att fortsatt fungera som tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör inom Region Örebro län.

Kontakt:
Rickard Simonsson, regiondirektör, telefon: 019-602 74 05

Jonas Claesson, telefon: 070-388 41 69

Bilder

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - för oss tillsammans

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Solceller - en lysande investering för BRF Karlavagnen19.11.2019 10:13:00 CETPressmeddelande

Solceller är ett ständigt aktuellt ämne i diskussionen om miljön och klimatet, och intresset har ökat stort i Sverige. Bostadsrättsföreningen Karlavagnen i Örebro installerade solpaneler på två av föreningens fem fastigheter under sommaren 2019. "Med det här visar vi att vi är en förening på alerten, det är ett värde för alla som bor här. Det känns bra att vi bidrar till en bättre miljö", förklarar föreningens ordförande Tomas Ring.

Här är länets mest cykelvänliga arbetsplatser18.11.2019 14:23:00 CETPressmeddelande

Cykelparkering med tak, tillgång till verkstad för cykelservice och cykelaktiviteter med personalen. Det är några exempel på åtgärder som årets deltagare i utmaningen Cykelvänlig arbetsplats nu prisas för. - De här arbetsplatserna är goda förebilder eftersom de underlättar för sina anställda att ta cykeln till jobbet, säger Mirja Mattsson, projektledare för Hållbart resande i Örebroregionen och arrangör av utmaningen.

Tobaksfria veckan: e-cigaretter ett allt större hot mot unga17.11.2019 07:35:00 CETPressmeddelande

Denna vecka är det tobaksfria veckan och Region Örebro län uppmärksammar det tobakspreventiva arbetet lite extra. På vårdcentraler och Folktandvårdskliniker kommer patienter att uppmärksammas på sina rökvanor och få extra råd och stöd. För personal inom hälso- och sjukvården hålls en utbildningsdag med bland annat en föreläsning om e-cigaretter. Användningen ökar bland unga. I Örebro län har drygt var fjärde niondeklassare någon gång rökt e-cigaretter (2017).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum