Region Örebro län

Region Örebro län planerar mottagning för patienter med postcovid i höst

Dela

De allra flesta som varit sjuka i covid-19 tillfrisknar spontant eller med hjälp av egenvård. Men det finns personer med långvariga symtom, så kallad postcovid, som behöver hjälp av vården för att komma tillbaka efter sjukdomen. Nu pågår förberedelser inom Region Örebro län för att starta en samlad postcovid-mottagning.

 - En regional kartläggning visar att de flesta som behöver hjälp av vården efter att de varit sjuka i covid-19 får den hjälp de behöver inom primärvården. Samtidigt ser vi ett visst behov av att kunna remittera specifika fall med behov av multiprofessionella insatser vidare till specialistvården, säger Jonas Claesson, hälso- och sjukvårdsdirektör, Region Örebro län.

Samordnat arbetssätt inom primärvården

Regionen har beslutat om ett gemensamt och samordnat arbetssätt inom primärvården för patienter med så kallad postcovid, vilket omfattar både bedömning, utredning och behandling. Samtidigt pågår arbete för att kunna starta en samlad postcovid-mottagning där de som behöver ytterligare rehabilitering kan få hjälp.

- Mycket är fortfarande osäkert runt postcovid, men kunskapsutvecklingen går snabbt framåt och forskning pågår. Regionen deltar i forskning och följer kunskapsutvecklingen parallellt med att vi anpassar våra arbetssätt för att kunna erbjuda en god och jämlik vård för berörda patienter, säger Eva Slätmo, strateg inom nära vård.

Mottagning beräknas starta under hösten

Den planerade postcovid-mottagningen beräknas starta under hösten. Mer information om den kommer.

Kontakt

Eva Slätmo, strateg Nära vård
Telefon: 070-8168400
E-post: eva.slatmo@regionorebrolan.se

Jonas Claesson, hälso- och sjukvårdsdirektör
Telefon: 019-6023700
E-post: jonas.claesson@regionorebrolan.se

Kontakter

Bilder

Jonas Claesson. Foto: Håkan Risberg/Region Örebro län
Jonas Claesson. Foto: Håkan Risberg/Region Örebro län
Ladda ned bild
Eva Slätmo. Foto: Maria Bergman/Region Örebro län
Eva Slätmo. Foto: Maria Bergman/Region Örebro län
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Örebro bör bli en av huvudorterna för det civila försvaret1.12.2021 09:00:00 CET | Pressmeddelande

När det civila försvaret ska organiseras för att framöver kunna möta större kriser bör Örebro spela en central roll i arbetet – som huvudort för Mellersta civilområdet. Det är slutsatsen i det brev som Sveriges justitie- och inrikesminister Morgan Johansson inom kort får ta emot från Andreas Svahn (S) och Fredrik Larsson (M), ordförande i regionstyrelsen i Region Örebro län respektive Region Värmland.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum