Region Örebro län

Region Örebro län rekommenderar föreningar att avvakta med matcher och tävlingar för barn och unga

Dela

Smittskyddsläkaren i Region Örebro län rekommenderar föreningar i länet att avvakta med matcher och tävlingar, även för barn födda 2002 och senare, till den 16 maj. ”Örebro län har nu ett mycket skört läge med hög smittspridning, även bland barn och unga”, säger Gunlög Rasmussen.

Folkhälsomyndigheten beslutade den 28 april att göra enstaka matcher och tävlingar utomhus möjliga för barn födda 2002 och senare. Region Örebro län välkomnar beslutet, men utifrån det allvarliga läge som råder i länet med hög smittspridning och hög belastning inom hälso- och sjukvården rekommenderar Smittskyddsläkaren att föreningar som bedriver idrotts- och fritidsaktiviteter avvaktar med att möjliggöra spel av enstaka matcher eller tävlingar för barn och unga, även om de sker utomhus. Rekommendationen gäller till den 16 maj.

- Det är viktigt för barn och unga att kunna hålla igång med aktiviteter, och matcher är en viktig del för motivationen. Men Örebro län har nu ett mycket skört läge med hög smittspridning, även bland barn och unga. Vi kan därför inte rekommendera aktiviteter som innebär att fler träffar varandra än som träffar varandra i dagliga sammanhang, säger Gunlög Rasmussen.

Möjliggör för föreningar att förbereda sig

Hon poängterar också att detta möjliggör för idrottsföreningar och specialidrottsförbund att förbereda sig noga.

- Regionens rekommendation att avvakta med enstaka matcher och tävlingar utomhus, möjliggör för föreningarna att hinna göra de anpassningar som krävs för att matcher och tävlingar ska kunna ske på ett så säkert sätt som möjligt ur smittspridningssynpunkt, säger hon.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare. Foto: Håkan Risberg/Region Örebro län
Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare. Foto: Håkan Risberg/Region Örebro län
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum