Region Örebro län

Region Örebro län rustar för framtiden med ett starkt ekonomiskt resultat för 2021

Dela

Covid-19 påverkade Region Örebro läns samtliga verksamheter under fjolåret. Detta till trots kunde Region Örebro län fortsatt driva och samordna arbetet för en hållbar tillväxt och god livskvalitet i länet samtidigt som man presterade ett starkt ekonomiskt resultat. Det visar årsredovisningen för 2021 som regionstyrelsen behandlade i dag.

- Under fjolåret var pandemin den klart dominerande frågan för Region Örebro län även om vi mot slutet av året kunde återgå till en något mer normal verksamhet. Det är än så länge för tidigt att blåsa faran över men jag vill jag ändå ta tillfället i akt att ge beröm åt regionens medarbetare som visat prov på den handlingskraft och den omställningsförmåga som krävs i ett extraordinärt läge, säger Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande.

Trots verksamheternas anpassningsförmåga visar årsredovisningen att pandemin till viss del påverkade möjligheterna att fullt ut nå de mål som regionfullmäktige hade satt upp. Sammantaget har 91 procent av 2021 års mål en god måluppfyllelse eller en mindre, acceptabel avvikelse.

När det kommer till det ekonomiska resultatet för fjolåret visar Region Örebro län upp ett starkt sådant.

- Balanskravsresultatet för år 2021 uppgick till 697 miljoner kronor vilket är 235 miljoner kronor mer än 2020. Vissa nämnder har fortfarande underskott och det kommer vi att fortsätta arbeta med under det här året. Det stora överskottet måste hanteras klokt för att långsiktigt ge oss bättre möjligheter att erbjuda invånarna en god välfärd. Därför föreslår vi att 169 miljoner kronor sparas för att kunna användas i sämre tider, 150 miljoner kronor sparas för att betala framtida pensioner och vi betalar av lån med 150 miljoner kronor, säger Andreas Svahn.

Kontakt

Andreas Svahn, regionstyrelsens ordförande, telefon: 070-524 22 66

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Andreas Svahn, regionstyrelsens ordförande.
Andreas Svahn, regionstyrelsens ordförande.
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Intensivvården i Region Örebro län anpassar sin verksamhet under semesterperioden11.5.2022 16:10:00 CEST | Pressmeddelande

För att säkerställa vården för de svårast sjuka patienterna i Region Örebro län i sommar kommer intensivvårdspersonal från Örebro och Lindesberg tillsammans bemanna intensivvårdsplatserna på Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) under semesterperioden.Samtidigt kommer den postoperativa vårdavdelningen i Lindesberg göras om till dygnet-runt-verksamhet med förstärkt bemanning. Detta för att kunna ta emot patienter som är i behov av ett akut intensivvårdsomhändertagande. Anpassningarna är tillfälliga och syftar till att kunna ge personalen semester.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum