Region Örebro län

Region Örebro län satsar på fler vaccinationsplatser under vecka 11

Dela

Vecka 11, den 14 till 20 mars, genomförs nationella vaccinationsveckan i syfte att få fler att vaccinera sig mot covid-19. I Örebro län innebär veckan att det finns fler platser som erbjuder vaccination.

Veckan är en nationell kraftsamling för att nå dem som ännu inte vaccinerat sig alls mot covid-19. Region Örebro län hoppas även kunna underlätta för invånarna att ta dos 2 och påfyllnadsdos.

”Vi hoppas att vi under veckan kan nå dem som av olika anledning inte kommit igång att vaccinera sig alls eller att fullfölja vaccinationen” säger Ewa Slätmo, ordförande för styrgruppen för vaccination.

Avstånd kan vara ett hinder

Att vaccinationen till största del har erbjudits vid fyra vaccinationsmottagningar kan vara en sådan anledning. Därför kommer det under veckan finnas möjlighet att vaccinera sig på fler platser.

”Vi erbjuder redan innan vecka 11 vaccinationsdagar vid vissa av våra vårdcentraler, och det kommer vi att fortsätta med. Men nu under veckan ökar vi det erbjudandet och bjuder in till drop-in-vaccination vid de flesta vårdcentralerna under fredagen den 18 mars” berättar Ewa Slätmo.

Samverkar med företag

Inte minst i den norra länsdelen kan avståndet till vaccinationsmottagning vara ett hinder för vaccination. Därför kommer man att samverka med företaget Ställdalen-Munksjö AB. På tisdagen den 15 mars kommer det att finnas möjlighet att vaccinera sig i Bruksgården på företagets område i Ställdalen. Erbjudandet riktar sig till såväl medarbetare som lokalbefolkning.

Under veckan blir det också som vanligt vaccination på Marieberg köpcentrum och vid Ica Maxi Boglundsängen. Dessutom kommer det under lördagen den 19 mars att vaccineras vid Betelkyrkans lokal på Köpmangatan i Örebro.

”Det känns fint att kunna samverka på det här sättet för allmänhetens bästa” konstaterar Stellan Johansson, vaccinsamordnare.

Bra sätt att nå ut

Det kommer även att genomföras informationsinsatser runt om i länet under nationella vaccinationsveckan. Såväl medarbetare från regionens smittskyddsenhet som kulturtolkar kommer röra sig ute bland invånarna för att svara på frågor och berätta om vikten att vaccinera sig.

”Vi har under hela vaccinationsresan gjort sådana insatser för att nå grupper som legat lågt i vaccinationstäckning, och det har varit ett bra sätt att nå ut”, säger Stellan Johansson.

Nu är förhoppningen att så många som möjligt tar chansen att vaccinera sig under veckan.

"Trots att många av oss med en klump i magen mest funderar på konsekvenserna av Rysslands invasion av Ukraina, så är det viktigt att alla som kan vaccinerar sig. På så sätt minskar vi riskerna för de mest utsatta och bidrar till att steg för steg försvaga viruset. Under nästa vecka finns det stora möjligheter att ta så väl sin första som sin tredje dos", säger regionstyrelsens ordförande Andreas Svahn (S).

För platser och tider under vaccinationsveckan – se 1177.se: Boka tid för vaccination mot covid-19 - 1177 Vårdguiden

Nyckelord

Kontakter

För mer information, vänligen kontakta:

Ewa Slätmo, ordförande i styrgruppen för vaccination
Tel: 019-602 10 00 (vxl)

Stellan Johansson, vaccinationssamordnare
Tel: 019-602 72 44

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Intensivvården i Region Örebro län anpassar sin verksamhet under semesterperioden11.5.2022 16:10:00 CEST | Pressmeddelande

För att säkerställa vården för de svårast sjuka patienterna i Region Örebro län i sommar kommer intensivvårdspersonal från Örebro och Lindesberg tillsammans bemanna intensivvårdsplatserna på Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) under semesterperioden.Samtidigt kommer den postoperativa vårdavdelningen i Lindesberg göras om till dygnet-runt-verksamhet med förstärkt bemanning. Detta för att kunna ta emot patienter som är i behov av ett akut intensivvårdsomhändertagande. Anpassningarna är tillfälliga och syftar till att kunna ge personalen semester.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum