Region Örebro län

Region Örebro län satsar på läkare med fokus på äldrevården

Dela

Med målet att förstärka omhändertagandet av länets äldre invånare beslutade regionstyrelsen i dag att Region Örebro län ska få en äldrevårdsöverläkare.

- Vi blir allt fler äldre i länet och det är en utveckling som vi inom Region Örebro län vill möta genom att bland annat inrätta en läkartjänst med särskilt fokus på gruppen av äldre. På så sätt kan vi öka primärvårdens förutsättningar att bedriva en god och jämlik vård på så väl länets särskilda boenden som inom hemsjukvården, säger Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande.

Äldrevårdsöverläkaren ska bland annat bidra till att skapa en struktur för uppföljning och kvalitetsförbättringar inom äldreområdet. Den aktuella läkaren ska också bidra till att öka och säkerställa den medicinska, etiska och juridiska kompetensen samt ge stöd till vårdcentralsledning och läkare på länets vårdcentraler.

- Pandemin har tydligt visat vikten av en god samverkan mellan Region Örebro län, länets kommuner och övriga aktörer. Redan i dag finns ett etablerat och välfungerande samarbete men vi vill utveckla det ytterligare för att försäkra oss om att alla länets invånare, även de äldre, också fortsättningsvis får bästa möjliga vård och omsorg, säger Andreas Svahn.

Kontakt

Andreas Svahn, regionstyrelsens ordförande, telefon: 070-524 22 66

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Andreas Svahn
Andreas Svahn
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum