Region Örebro län

Region Örebro län tecknar avtal om köp av tvätt- och textilservice

Dela

Servicenämnden fattade i dag beslut om att anta Textilia som leverantör av tvätt- och textilservice till Region Örebro län. Avtalstiden är fyra år med möjlighet att förlänga ytterligare två år.

- Avtalet säkrar en tvätt- och textilservice av god kvalitet där hållbarhet och innovation är bärande delar. Kostnadsmässigt innebär det nya avtalet en årlig besparing på cirka 8 miljoner kronor avseende tvätteritjänsten och cirka 100 000 kronor årligen på textilinköpen jämfört med nuvarande avtal, säger Håkan Stålbert (KD), ordförande i servicenämnden.

Den nu genomförda upphandlingen ska dels täcka Region Örebro läns behov av tvättning av nuvarande textilier, dels inköp av textilier till bland annat Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, Folktandvården och Regionservice.

I upphandlingen har Region Örebro län ställt krav vid köp av nya textilier avseende bland annat färgämnen och mjukgörare. Krav har också ställts på att leverantören ska kunna redovisa vad som händer med uttjänta textilier samt på hur leverantören hanterar utsläpp och el- och vattenförbrukning.

- Jag är glad över att vi i dag har fattat beslut om att teckna ett avtal som på ett hållbart sätt säkerställer tillgången av rena textilier till Region Örebro läns verksamheter, säger Håkan Stålbert.

Kontakt

Håkan Stålbert, ordförande i servicenämnden, telefon: 073-081 65 27

Markus Liljenroth, upphandlingschef Region Örebro län, telefon: 019-602 72 02

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Håkan Stålbert (KD), ordförande i servicenämnden, Region Örebro län.
Håkan Stålbert (KD), ordförande i servicenämnden, Region Örebro län.
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Intensivvården i Region Örebro län anpassar sin verksamhet under semesterperioden11.5.2022 16:10:00 CEST | Pressmeddelande

För att säkerställa vården för de svårast sjuka patienterna i Region Örebro län i sommar kommer intensivvårdspersonal från Örebro och Lindesberg tillsammans bemanna intensivvårdsplatserna på Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) under semesterperioden.Samtidigt kommer den postoperativa vårdavdelningen i Lindesberg göras om till dygnet-runt-verksamhet med förstärkt bemanning. Detta för att kunna ta emot patienter som är i behov av ett akut intensivvårdsomhändertagande. Anpassningarna är tillfälliga och syftar till att kunna ge personalen semester.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum