Region Örebro län

Region Örebro län upphandlar byggentreprenad för vårdcentral och Folktandvård i Kumla

Dela

Kumla vårdcentral och Folktandvården Kumla ska bygga nya lokaler på Norra Kungsvägen i Kumla. De nya lokalerna byggs i anslutning till Kungsparkens vård- och omsorgsboende. Den nya Kumla vårdcentral kommer att ersätta både Kungsvägsmottagningen och Fylstamottagningen.

Folktandvården Kumla och nuvarande Kungsvägsmottagningen, Kumla vårdcentral som idag ligger på Norra Kungsvägen 10, kommer att vara kvar i sin nuvarande byggnad fram till att verksamheterna flyttar in i de nya lokalerna i Kungsparken.

En vårdcentral för bättre tillgänglighet och modern teknik

Vårdcentralen blir en av de tio största vårdcentralerna i Sverige med över 100 medarbetare.

- Nuvarande lokaler på Kungsvägsmottagningen och Fylstamottagningen är gamla och uttjänta. Det finns ett behov av mer  ändamålsenliga lokaler där modern teknik kan tas tillvara med till exempel ett modernt callcenter och en digital mottagning allt eftersom vi går mot en utveckling av fler e-tjänster och egenkontroller, säger Mattias Nordell, vårdcentralschef, Kumla vårdcentral.

- Vi kommer också kunna samarbeta och samverka med Kumla kommuns nya vård- och omsorgsboende som ligger i anslutning till de nya lokalerna.

Det är förändringar som ligger väl i linje med det Nära vård-koncept som ska göra vården mer tillgänglig.

Fler patienter kan få tandvård i Kumla

Folktandvården Kumla kommer att ha totalt 14 behandlingsrum. I de nya lokalerna kommer det senaste tekniken att finns till exempel panoramaröntgen, utrustning för digital avtryckstagning och intraorala kameror. Större och bättre anpassade lokaler och ny modern utrustning gör att fler patienter kan få tandvård i Kumla.

- Vi har anpassat utformningen av de nya lokalerna så att de lever upp till vårt behov på lång sikt. Vi har tagit hänsyn till alltifrån omständigheterna i världen, tillväxten av patientunderlaget till våra arbetsflöden. Det har vi gjort för att även fortsatt kunna ge patienter ett bra och effektivt omhändertagande. Vi har också tagit stor hänsyn till arbetsmiljöperspektivet så att medarbetarna får en så bra arbetsmiljö som möjligt. Våra nya lokaler ska upplevas attraktiva av både patienter och medarbetare, säger Helin Ardil, verksamhetschef Folktandvården Kumla.

- När vi inom Folktandvården bygger nya lokaler, då strävar vi efter att våra kliniker ska placeras nära andra vårdverksamheter. Det underlättar för patienten och ger också ökade möjligheter till samarbeten mellan olika verksamheter inom Region Örebro län och kommunen, säger Christer Ohlsson, ekonomichef Folktandvården Region Örebro län.

På uppdrag av Region Örebro län går Länsgården Fastigheter AB nu ut och upphandlar en byggentreprenad som ska göra att de nya lokalerna för vårdcentralen och Folktandvården ska stå färdiga under 2025.

För mer information kontakta: 

Folktandvården Kumla
Helin Ardil, verksamhetschef
helin.ardil@regionorebrolan.se  
076-695 01 42

Folktandvården Region Örebro län
Christer Ohlsson, ekonomichef
christer.ohlsson@regionorebrolan.se  
070-518 74 73

Kumla vårdcentral
Mattias Nordell, vårdcentralschef 
mattias.nordell@regionorebrolan.se  
070-612 26 26

Länsgården Fastigheter AB
Magnus Uhlin, bygg- och teknikchef
magnus.uhlin@lansgarden.se  
072 – 402 47 80

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum